Cultural Immersion for Au Pairs at FGCU (Florida Gulf Coast University)

2010-08-04 kl. 21:42:02
I'm a swedish Au Pair. I met Au pairs from all over the world and learned so much. Use google translate if you wanna se what I wrote about the weekendclass.

Här är webbsidan till en kort förklaring av vad kursen innehöll; http://www.fgcu.edu/CEd/2535.asp och nedan är min version av vad den innehöll. Dem finns också på facebook, Fgcu Au Pairs.

Som au pair behöver man läsa 6 credits vilket är ungefär 60h under sitt år. Det kan vara vanliga klasser i skolan som matematik, engelska eller inredning. Det kan vara yoga eller idrott och det kan vara olika helgkurser där du får resa iväg en bit beroende på vart du bor.

Detta var en helgkurs i Ft Myers, Florida. På FGCU. Ett stort campus precis vid vattnet. 3 ½ dagar var kursen + en dags resa för mig som hade 8h resa från South Carolina. Lätt värt det! En av de bästa helgerna i mitt liv!
Detta är en liten förklaring om vad vi gjorde;
  • Presentationer inför klassen (vi var 18 personer) 2 st
    Vi gjorde två olika presentationer varav just dem jag gjorde var om svenska kungafamiljen, bröllopet och vår monarki till skillnad från USA som är republik med president
    Den andra var om Sverige och våran individuella syn på USA innan vi kom hit.
    Gjorde båda två i powerpoint medan vissa använde sig av klipp/klistra och skapade plakat

    Båda presentationerna var intressanta och lätta att hänga med i, det var enkelt arbete och man hade roligt. Man fick arbeta i grupper om max tre eller individuellt och man skulle koppla tillbaka till sitt land på något sätt. 

  • Studiebesök och rundturer, 2st
    - ECHO
    ECHO är en organisation som åker runt och hjälper U-länder att lära sig odla sin egna mat med tanke på brist på tillgångar som vatten, odlingsbar mark och pengar. Helt gratis. Vi fick besöka en uppbyggd plast där dem visar olika metoder för odling och vad växter kan användas till, hur smutsigt vatten kan renas med vissa plantor och hur man kan odla i pantburkar osv. Dem visade hur man kan odla i olika vegetationer och höjder och hur man kan odla på väldigt liten yta genom att odla på höjd. Intressant och fascinerande men samtidigt sjukt overkligt att vissa faktiskt lever under dem förhållanderna.

  • -Babcock Ranch
    Vi fick besöka en fullt fungerande enorm ranch. Vi åkte i en 'swamp buggy' vilket var en buss med öppna fönster. Detta var lite som en safari tur. Vi åkte genom ranchens ägodelar och såg kor, hästar, alligatorer, hjortar, ekorrar, stora spindlar, vild grisar med kultingar, floridas panter vilket är pumor, ett enormt hus mitt i allt som fungerade som ranchen 'herrgård', vi åkte genom 'swamp' (träskmarker) som var helt fascinerande och otroligt vackra faktiskt. Naturen är mäktigare än vi tror. 

Här är länkar till mina två album med bilder på facebook;
- http://www.facebook.com/album.php?aid=233979&id=621274514&l=3332272bf8
- http://www.facebook.com/album.php?aid=233986&id=621274514&l=5e9f6dfb21

Enjoy! Rekommenderar starkt denna kursen och va inte rädd för och bila längre sträckor. Äventyr!!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: