Vinden har vänt

2010-04-30 kl. 13:27:14
Från ingenstans kom den, ilskan, fy fan, trodde jag lyckats släppa den biten. Fan inte ens värt det, gör mig bara jävligt förbannad. Brukar man inte va mätt och go och gla efter mat? Pff, fuck no, helvändning nu! En powernap och hoppas på att det vänder igen för så här kan det fan inte va idag. Unfair! Dra åt helvete!

Tsunamivåg av resnojja

2010-04-30 kl. 12:25:57
Lillebror skickar sms; vi har Linas Martin som vikarie idag! Jaha svarar jag och? Fem minuter senare kommer nästa sms; skriv att jag inte har pluggat så jag kan gå :) Ps, jag visste inte at vi hade prov idag.
VEM TROR HAN ATT JAG ÄR? Som den underbara syster jag är svarar jag; då är det ditt egna fel som inte pluggade, kvittar om Martin är vikarie. Dessutom tjallade jag för mamma! SCORE! För att klaragöra eventuella missförstånd, jag älskar min lillebror hahah!

Hade nog egentligen tänkt banga ikväll och stanna hemma men blir istället middag med familjen och sen en runda till Hanna innan sigges! Mamma åker till göteborg imorgon och är borta tills jag åker så ikväll är det hejdå mamma och hej alkoholen. (Inte för att mamma åker mer bara för att! Haha) Vissa saker kanske man inte borde skriva men skrivet är skrivet? Eller? Whatever.

Usa närmar sig med storsteg, eller aa storstegen var för två veckor sedan nu är det mer bara final call! Äntligen! Trodde inte jag skulle komma hem igår när Anna berättat om seansen hon varit på med andar och hokuspokus och med huvudvärken och resfebern som invaderat mig. Hem kom jag men sova fick jag då fan inte när bror ska upp tidigt och hans kompis agera väckarklocka genom att ringa femtielva gånger 7 på morgonen! Powernap sen kanske?

Bakfylla eller resfeber?

2010-04-29 kl. 22:30:14
Så här nervös var jag inte innan jag skulle åkt 19 april? Vad hände? Sitter hos Sara i Kärda och efter att ha fikat med Jennie, träffat Anton, Britt, Kjell & Anders. Många kära återseenden! Minnen och människor som känt mig hela livet. Människor som verkligen vet vem jag är men ändå inte liksom.

Kan resfeber påverka bilkörning? Som en bakfylla är detta! vad hände? För tre timmar sen kändes ingenting! Kanske borde jag inte åka hem utan stanna här i trygga kängurupungen Kärda! Kommer inte kunna sova inatt asså, Agnes, läser du detta så ska jag trakassera dig med sms inatt och det kommer handla om resfeber, yatzy, nunnor och nykterister!!

Självdisiplin som en lyktstolpe

2010-04-28 kl. 15:35:40
Det är över nu! För jag kommer ihåg... vart jag lagt min självdisiplin! (så kul man kan va eller hur?) Bäddade sängen och vips found it! Den fick mig till och med att springa en rund för första gången sen studenten! Vad hände där? Jävla underbart men tänker inte ljuga och påstå att det inte va jobbigt så in i helvete. Men med lunchen i ugnen hade jag ett mål att springa mot. Motionerad och mätt! Haha, nej detta är inte ens ironi även om jag själv nästan tror det när jag läser. Hur ska jag kunna leka med två treåringar fulla av enerig när min kondition är värre än en gamlings på hemmet! Arbetet är nästan klart. Packningen är nästan klar för andra gången. Nästan, nästan har jag åkt!

No promises

2010-04-28 kl. 12:09:39
Velar på om denn bloggen ska få följa med till USA och mitt år där eller om au pair året ska få en egen. Jag är ingen "det här har jag gjort idag" bloggare enligt mig själv. Visst händer det att det uppdateras vad dagen innehållit men är nog mer 'deep writer' än så. Frågan är hur det blir i USA när folk vill ha dagliga uppdateringar om vad man gjort. Balansgång här då alltså! Väger jävla lika just nu, dagens i-landsporblem?

Efter en hel del sjuka sms med Agnes igår har jag insett att 'life keeps going' även efter all skit som händer.Jag insåg också att tre after eight inte räknades när man kan smälla i sig 3x200g chokladkaka istället! Ska bli sjukt kul och träffa dem 7 tjejer som åker samtidigt som jag på måndag! Fler som är på samma väg liksom. Vad som händer här hemma medan jag är borta har jag ingen makt över och det känns både vemodigt och underbart men för en gång skull vill jag inget annat än iväg härifrån, pröva vingarna ytterligare. Ignorans och omoget beteende finns överallt men det här slår allt! Vissa personer slår rekord efter rekord, patetiskt! Agera normalt istället för helvete! Blir bara mewr och mer förbannad över vad jag en gång trodde. En insikt har prövat mina vingar ytterligare och ja dem höll och skadan går att återställa men kan vi inblandade flyga lika högt och på samma nivå igen? Jag kanske men ni? Ne, knappast. Ni har säkert era lärdomar, enjoy!

Bitterfitta idag kanske. Hmm maybe. Förresten, engelskan får ni vänja er vid! Springa för första gången sen studenten nu kanske? Hunden måste ändå ut och promenad har jag inget tålamod til. 5 dagar med idag sen åker jag! Siggespremiär i helgen och fest i Ugglebo innan som det ser ut nu. Vi får se vad som händer, vinden kan vända snabbare än väntat.

Damn sundays!

2010-04-25 kl. 14:58:50
Trött, vemodig och en aning bitter, theese damn sundays! Helgen har varit kanon ändå. Underbart väder igår och trajet som var bättre än väntat. Utklädnader, massa folk i alla åldrar och allmänt soft. Somnade en stund i solen igår när vi kom hem och sen var det upp, duscha och byta om för att ta sig till förfest och hotellet. Vilken dag det var! 


Självdisiplin

2010-04-23 kl. 17:53:45

Jag hittade min självdisiplin men bara för en kort stund. Två sidor till på pre departure project blev det, mer ska det bli men nu orkar jag inte mer. För mycket annat att tänka på idag. Att ilska kan driva en till galenskap är fan ingent tvivel! Jag har lärt mig vad vänskap verkligen är och jävla glad är jag för det.

Fotboll om en stund sen kusinen och fix inför trajet imon. Våran starttid är lika med döden men sak samma, kommer bli en förbanat rolig dag. Hotellet imorgon kväll kanske. Vi får se vad som händer. Sigges premiären nästa helg, och ja nu kan jag ju gå eftersom jag är hemma! Vulkanen hade mest nackdelar men lite fördelar haha. 


I'm as hot as spiderman

2010-04-22 kl. 22:44:01

Man går på Gekås och rätt vad det är hamnar man på barnavdelningen, studerar prinsessklänningarna vid utklädningsavdelningen. Bredvid prinsesskläderna ligger en öppnad spindelmannen utklädsel! Kan man motstå? Nej nej nej, huvan satt som gjuten och det hade dräkten med gjort jag svär! Dock var den till 6-8 åringar men hallå?! En jag hade med kunnat ha den! Bildbevis finns och hell yeah I'm as hot as spiderman! Som sagt, Ullared och Gekås idag. Lite pengar spenderade men jag höll mig i skinnet, klapp på axeln! Lajn tvingade mig bära mängder av hästfoder så dagens styrketräning är avklarad! Ullared, fika, ullared, mat, roadtrip, morfar, klädstället, banken, optikern, banken, blomsteraffären och hem, effektivitet, ohja!

Trajet på lördag blev det lite hastigt. Fotboll imorgon. Jag får noga dagarna att gå tills den 3 maj får vi hoppas. Vill så gärna komma iväg nu! Hoppas flygen kommer igång så det inte förskjuts ännu mer. Kändes bra att prata med Christina och höra att det löser sig ändå och att försäkring och visum fixar sig. 7 resekompanjoner till NJ iaf sen får vi se vad som händer framöver. Känns konstigt nog bra att inte veta vad som komma skall, hmm, konstig känsla. Independence day, arbete, scrubs och sova.


Det finns minnen överallt

2010-04-21 kl. 23:39:35
Vart man än vänder sig, vad msn än gör, vad man än ser. Överallt! Man slipper det aldrig, på gott och ont.

Dagens olika händelser har fått mig tänka på vart man står om fem år, vad man gör, vart man bor, vad man tycker och tänker då. Ända vägen för att ta reda på det är chansningar, utmaninga och äventyr. Förjävligt men sant. Underbart men skrämmande. Vad vinner man på att alltid ta det säkra före dert osäkra, någon gång måste man släppa taget, våga och prova sig fram i livet. Samtidigt gäller det att klippa rätt band, inte alla! Bevara dem som gör dig lycklig och glad över livet. Inte göra fel val utan att tänka och vända sig om och fundera. Ibland måste man dock också klippa band man var glad över på grund av att de börjar brista. Livet, en stor ända gåta. En stor lärdom rakt igenom.

Lär dig livets stor gåta, älska glömma och förlåta? En gåta i sig.

Free fallin'

2010-04-21 kl. 00:12:18
Klump i magen! Hatar känslan. Känslor man inte kan sätta ord på. Tankar du inte hade en aning om fanns. Vill bara komma iväg nu, komma igång med något jag sett fram emot så länge. Komma på andra tankar och en annan bana. Kan det inte va min tur nu?

Barnvakt idag, underbara ungar! Can't wait to see Grace, Grant and Gillian! Haha engelskan bara kommer, kan inte låta bli. Sovdags! Scrubs over.

Sista gången, pff, aldrig!

2010-04-18 kl. 03:23:33
Efter en bra kväll och en bra utgång kanske man borde sova nu? Men bara kanske, lite sentimenatilet kanske man ska få ner först. Kvällens farväl, Louise Hagesjö! Tårar är jag sparsam med men du fick fan nästan fram en underbara människa! Tack för ikväll alla!

Nu återstå att se om vulkanen lugnat sig något eller om min flygresa bokas om. Sva på saken, ja tack!

Syskonkärlek

2010-04-16 kl. 23:44:30
Blev ännu ett farväl av något slag idag, först kusinen och sen bror. Pizzeria Chaplin och sen discobowling med lillebror, sysko kärlek är en märklig sak egentligen, bara oförklarligt underbart och udda. Jag älskar dig lillebror!

Skitsnack föds ur idiotiskt, respektlöst och känslokallt agerande. Vissa personer verkar förneka agerandet och störa sig på skitsnacket, vem är det som går på mellanstadiet egentligen? Det är skillnad på skitsnack och skitsnack. jag hade verkligen så fel och det gör mig förbannad. Tro inte på allt du hör, det är där skotsnack blir skitsnack, det är där förändringen på sagda ord sker.

Nu är frågan om det blir USA på måndag för mig, Island hade visst en arg vulkan som hindrar flygplanen att se och det är kanske inte så smart att flyga utan sikt. Nje, kanske inte asså. Den som väntar på nått gott väntar aldrig för länge, right? Nu vill jag iväg, sluta va arg dumma vulkan! Dessutom tycker nog inte Josse om att sova på Kastrup i Burger King's mjuka soffor, inte bra inte bra! Hon vill till Kreta och jag USA. Snart är vi på väg. Skrivit minimalt på mitt arbete idag, jag är verkligen värdelös på att ta tag i saker, självdisiplin, va fan är det? You tell me. Nya tag imorgon kanske, maybe. Mycket inte troligt.

Väntar på att lipsillen ska titta fram

2010-04-14 kl. 23:47:10
Det blir många kramar och många hej då. Många tankar och många ord som aldrig sägs. Varför är det så svårt med farväl? Man vet att det inte är sista gången man ses eller hörs men samtidigt vet man inte säkert, eller? Ödet, livet, vi har inte någon makt alls. Vad som helst kan hända. Skapa dagen och fånga den sedan! Live each minute as it was your last one, lite sanning ligger det i dem orden.

Lunch, farmor och farfar, syster, massage och mer syster. Underbar dag. Vänta! Glömde jag skriva packa? Scrubs är nya godnattsagan! Däckar två sekunder efter varje kväll, it's magic! Frågan är hur jag ska hinna fixa alla säsonger innan jag åker, there's no time for anything right now, time's ticking!! Vad ska jag annars göra på planet liksom? Filosofera över livets stora ting och komplicerade händelser? Pff! Dags att slå igen jukeboxen och se godnattsaga sen sova och vakna upp till min 4 sista dag i Sverige! Lipsillen va fan är du? Jag orkar inte allt på måndag snälla titta fram nu. Ironiskt men sant, night!

Ett långsamt farväl

2010-04-13 kl. 23:57:56
Trevligt sällskap och god mat hos Hanna ikväll. Börjar inse att tiden springer ifrån mig totalt. Att jag verkligen släpper allt och ger mig iväg. Kommer sakna så mycket och så många. Skype är nu ett måste för många kan jag lova! Skickat 6,6 kg med saker och hoppas det når USA helt och i samma låda jag skickade. Resväskan är snart packad och småsaker fixade. Sista utgången på lördag. Time's ticking!

Lunch i Gislaved imon sen ner till farmor och farfar en sväng sen massage i en timme, låter inte fel alls. Borde sova nu. Vardagliga saker, who cares? Bla bla bla, night

Det gör mig förvirrad och ledsen, kan inte förstå. Det verkade så lätt. Du slapp, jag gjorde det och du verkar lättad. Det gör mig förbannad, det gör mig besviken. Svek.

7 days!

2010-04-11 kl. 21:59:45

Sju dagar kvar i Sverige! Tiden går sjukt snabbt! Det är konstigt va lite man tar vara på livet egentligen. Så mycket mer man hade kunnat göra. Allt handlar ju om livsglädje, utan glädje ser man livet från den mörka sidan. Det gäller att hitta de där små ljusglimtarna och njuta utav dem istället för att gräva ner sig i dem svarta kaninhålen överallt, passera och gå vidare liksom.

Måste ägna några rader åt en speciell person. En person jag känt i två år ungefär. Hon mötte mig mitt i en av mina svarta kaninhålsperioder. Utan att tveka hjälpte hon mig upp och sen dess har hon funnits där. Två veckor i Frankrike och två veckor på Irland. Så mycket man upptäckte om sig själv men också om andra. Jag hittade en vän jag inte hittat utan dessa resor. Utan ansträgning och några masker, bara kloka ord och flummiga ideer. En sak är säker, Karolina Myhlendorph, fy fan vad jag är glad att jag lärt känna dig!

Veckans schema är fullspäckat, oj oj oj va saker som ska fixas. Packningen har tagit ett steg framåt idag och mitt rum ser mer och mer tomt ut, eller ja just nu fullsmockat men imorgon så är det nog så det ekar här inne. Sorligt men en lättnad och en känsla av äventyr har nog byggt bo i mitt huvud och jag ska försöka behålla den. Denna veckan är hejdå-vecka, till allt och alla.


Livet är inte de dagar som gått utan de dagar man minns

2010-04-09 kl. 23:23:58

Resfebern visar sig på alla möjlig vis. Fy fan.. va underbart.. va jobbigt.. va många känslor man kan ha på en samma gång asså. Det är en berg och dalbana i sig. 10 dagar kvar. Tiden går så oerhört fort. Träffa alla hit och dit, fixa all praktiskt och packa, denna jävla packning gör mig galen. Mitt arbete, ja när ska jag göra klart det? På planet ner haha. Eller upp eller dit, vilket håll är det? Damn! Skönt att jag inte reser helt själv iallafall. Jag flyttar om en vecka och lite till och jag har nog inte insett det själv! Saknaden, förlusten, miljön, allt, verkligen allt! Nytt kapitel, blanka sidor. A new story to tell! Kanske får jag ihop min bok där borta, kanske får den vänta, kanske blir en inte av alls. Only time can tell. Love the feeling of not knowing! 
 
Högskoleprovet imorgon, skrivning mellan halv nio och halv fem, yeay! Lucky day! Pff!

I will not make the same mistakes that you did, I will not let myself cause my heart so much misery, I will not break the way you did, You fell so hard, I've learned the hard way, to never let it get that far, Because of you, I find it hard to trust, Not only me, but everyone around me, Because of you...


Vart tar tiden vägen?

2010-04-07 kl. 11:17:43
Det är redan onsdag idag! Hur kunde tiden ticka så fort? Tappar jag fokus och greppet om mig själv nu lite kanske, hmm aa lite kanske, skärpning! Jag har världen framför mina fötter och snart börjar äventyret! En vän och ett samtal igår var välbehövligt och mycket klokt sas. Livet är en udda livsstil asså. Men vad hade livet varit utan hinder att ta sig över? Ett liv utan lärdomar.. Jag är glad att det inte är så, alias volat propriis!

Kusinen ikväll. Känns jobbigt, may be last time.. Farmor och farfar imorgon. Det är lite hejdå-stil över allt jag gör känns det som. Känns bra men ledsamt. Göteborg på torsdag verkar det bli. Hälsa på Bob med Yodit och Leffe. Sitta hemma får mig klättra på väggarna så varför inte flänga runt lite överallt, lika bra liksom haha.

It's a sad sad situation!

Up up and away

2010-04-05 kl. 14:14:38
Om två veckor sitter jag i planet påväg mot nya äventyr. För varje dag som går vill jag iväg mer och mer. Känns som om det är punkt här. Nu börjar nya meningar ta fart och skrivas i ett nytt kapitel på blanka sidor. Jag tänker på hur jobbigt det blir att säga hejdå till familjen, min älskade kusin och stöttepelare, vännerna. Låter en tår falla och tänker sedan om. De som är värda att ha kvar finns när jag kommer tillbaka. Livet handlar om att ge och ta. Sen om det är kärlek, vänskap eller livet i allmänhet. Ge och ta. Från båda håll. Men varför hålla tillbaka tårarna, ni är värda dem! För en gång skull kan jag gråta som en bebis med gott samvete. Det är jobbigt att börja något nytt men det är ännu jobbigare att bryta med det gamla. Så jag bryter inte helt, jag släpper bara taget lite. Telefon med host mum Christina igår och det känns så bra! Jag hoppas verkligen det blir det med. Jag är beredd på motgångar men jag hoppas att jag för en gång skull kan få en push framåt och få lite extra. Ödet har varit lite orättvist senaste åren tycker jag. Tycka synd om sig själv är jag fan bra på nu för tiden, skärpning!

Nutidens tjugoårskris, börja spela bingolotto haha! Lugn kväll med mat och bingolotto hos Karolina igår. Lite kul att göra något annorlunda haha. Tror ni man vann eller? Inte fan gjorde man det. Ist kommer folk med dubellotter fram och vinner 2 bilar hit och 50 000 kr till kläder och la la la. Skitspel! Men kul var det! Hoppas jag hinner besöka växjö och Karro en gång till innan jag åker bara. En vän som henne borde fan alla ha, en människa som står stadigt på jorden och är fylld med kloka ord och kärlek.

Dagen verkar bli fylld av packningsplanerande (jävla komplicerat och långt ord) och skrivning av pre departure project. Självdisiplinen har gömt sig och jag har svårt att hitta skiten! Get back here! Nehepp, lönlöst! Beger mig kanske mot ölmegatan 2 istället..

Nostalgi och skratt

2010-04-03 kl. 11:53:10
Fy fan va underbart att sitta ner och minnas gamla goa tider. Det är sjukt va mycket man gjort i sina dar, och shit nu lät jag gammal men aa en fjärdedel av livet kanske har passerat och jävla fullt med minnen det är i bagaget! Trevlig kväll iallafall! Bäst av allt, hon är hemma! She's back in Sweden, hon är hemma!!!!!!! Yodit Amanuel, ni vet hon som praktiskt taget alla måste känna till? Nehe men iallafall, hon är en människa som många andra och hon är på besök här hemma i hålan och jag gillart!

Ikväll är det påskfest och lite hejdå fest. Mer nostalgi och mer don't drink and bartendning! Vi skapar kvällar att minnas! Men först ska jag va vuxen, mogen och seriös och prata med min blivande familj i USA i telefon. Inte nervös alls ser bara fram emot det! Idag ser jag fram emot att åka och är taggad, nervositeten har jag lagt på hyllan!

Bekräftelse till max, jo jag tror faktiskt det.

Känslan av bekräftelse

2010-04-02 kl. 18:00:21
Sjukt kul kväll igår! Kvällen slutsats; don't drink and bartending! Jag har sagt det förut och säger det igen, en bild säger mer än tusen ord! Enjoy!

     
Tack för en lyckad kväll tjejer!

Tårar och besvikelsen, en bekräftelse som gör så ont. Jag gjorde rätt, inget tyder på något annat. Det gör ont att klippa band jag trodde jag skulle stärka flera år framöver. Klippa och gå vidare. Nersparkad men reser mig. Jag trodde inte det här. Ödet slår en i bakhuvudet när man minst anar, livets höjdpunkter kan bli svackor vid en handling. Det var du och jag mot världen, eller? Jag tror inte det var det. Vi var inte så bra vänner som vi, eller jag trodde. Det gör ont, förbannat jävla ont! Men varför ska jag låta den känslan vinna när det inte rör dig i ryggen. Jag kände inte dig så bra som jag trodde. Det är synd för jag trodde mig älska dig. Men vad är kärlek, tillit och respekt? Ja inget du kände gentemot mig iallafall. Känslan av bekräftelse på att man gjort rätt, att man skyddat sig själv från att såras ytterligare. Den är underbar att känna men det gör inte mindre ont för det. Time will heal, but how long will it take? For you it's all ready over. Du förtjänar inte mig som vän! Du vet inte vad en vän är eller hur man behandlar den. Kanske mot dina riktiga vänner men jag var inte, är inte och kommer inte bli det igen. Jag gråter över någon jag trodde på till tusen men som vände på allt. En vän som får dig gråta... En vän som gjorde ett val..

For what it's worth

2010-04-01 kl. 00:16:13
Jag har gjort så många misstag på grund av rädsla.

En vän som får dig gråta, vad är det för vän? Man lär sig något varje dag. Litet som stort. Lågan slockande den dagen du såg mig i ögonen och berättade sanningen. Vad vänskap betyder? Ja, det är nog olika för alla. Ibland skrattretande. Det finns inga ord kvar. Glöden slocknade för längesedan. Besvikelse och svek. Tårar och minnen. Det var  något speciellt och jag ångrara inget men det är borta nu. Borta med vinden. Frågetecken.

Nu inleds påskhelgen. Min näst näst sista helg i Sverige och det ska firas! Nästa helg högskoleprov och förhoppningsvis besök av Arvikafolk! Resfeber, nervositet och noll koll. Välkommen till min värld haha. Jag gillar det, jag gillar spänningen och äventyret, att inte veta vad som komma skall. Säger jag nu ja, imon är resfebern negativ. Känslor, en udda egenskap vi fått. Inneha känslor. Pff haha. Sovdags. Mhm..