Be careful what you wish for

2010-05-31 kl. 15:44:59
Gjorde krabbelurer till frukost och jodå dem gick hem tror jag. Familjen Liegl är på G att bli européer och dem kommer aldrig erkänna det haha.

Sitter och funderar över människor hemma, om mina planer för kommande år och över hur glad jag är att jag tog steget och vågade åka hit. Jag ångrar det inte för en sekund även om vissa dagar är fyllda med saknad av Svergie, familj, vänner och småsaker man tidigare inte tänkte på. Men vet ni vad? Det är värt det! Jag kommer ha ytterligare en erfarenhet i min ryggsäck efter detta året. Varje dag lär jag mig något nytt om mig själv. Att vara människa är lätt men att vara mänsklig är inte lika rätt alla gånger. Att gå sin egen väg och inte följa i andras fotspår. Plocka lite här och lite där men skapa sin egen väg, det är något alla borde tänka på en extra gång. Vill man va unik eller vill man va precis som någon annan? Jag är inte bättre än någon annan och vi har alla bra och dåliga sidor. Vissa tänker bara efter mer på hur man använder dem.
  • Semester till Atlanta i juni
  • Helgkurs till Florida slutet av juli början av augusti
  • Hanna Larsson från Sverige flyttar hit som au pair i augusti
  • Karolina kommer och hälsar på i augusti
  • Semester till Michigan i slutet av september början av oktober
  • Lillebror i november? Ja mamma han måste!!
Mitt år kommer gå fortare än vad jag trodde. Om det blir att jag förlänger är för tidigt för att säga men en fågel viskade om Las Vegas och Californien nästa sommar haha. Jag tar några dagar i taget och låter ödet styra lite extra.

Läser mail, bloggar och facebook. Hittar saker som gör mig förbannad, ledsen och besviken men guldkornen som dyker upp är så mycket mer värda och slår undan allt det andra. Ärlighet, respekt och vänskap, det förvånar mig fortafarande hur blinda folk kan va. Hur tänker vissa människor och vad betyder förtroende för andra? Jag bryr mig även om jag befinner mig på andra sidan jorden. Jag lever fortfarande i samma liv! Jag hoppas det är värt det för ni gör er själva en tjänst gentemot mig och det tackar jag för. Vissa människor är bara patetiska rakt igenom och vissa verkar inte tänka överhuvudtaget. Minnen är minnen, inte mer. Dem betyder helt plötsligt ingenting. Öppna ögonen och sluta leva i en drömvärld. Jag kommer stå där om ett år eller två , hur jag tänker då kan jag inte svara på men tiden läker inte alla sår mina vänner. Tro inte jag har glömt och allt blir som vanligt. Då känner ni inte mig så väl som jag trodde.

Happy memorial day!

Höra en knappnål falla..

2010-05-25 kl. 20:43:54
Alla tre sover middag och det är så tyst det bara kan bli. Om en timme är det full rulle igen. Igår var jag ledig och passade på att utforska områdena kring Charleston. Körde fel x antal gånger igår men det är väl ändå lättaste sättet att lära sig på? Åt lunch på Vickery's med utsikt över havet. Mat och en jävligt bra bok. Sen kom regnet och då tyckte jag det var dags för lite shopping. American Eagle har blivit något av en favorit. Passera Victoria's secret lyckades jag inte heller med utan provade tolv tusen bikini.. köpte jag någon? Nej. Man kan lätt bli fattig här men om det ska bli Lady Gaga konsert och en massa resande med Emelie, Johanna & Agnes månad 13 så får jag nog lägga band på mig själv. Kvällen avslutades med god mat och Mojitos! Inte fy skam att va både bartender och au pair haha

Christina; All I have to say in love having an AuPair/Bartender, yes that is what I said, Johanna made us fresh Mojito's with dinner tonight and she watches our kids!!!!! Life can't get better than that!!!


Mamma, har du skickat den blåa lådan med alla efterlängtade saker? Haha. Bättre sent än aldrig liksom men du börjar närma dig aldrig känns det som!

Förmiddagen spenderades med denna lilla degklump när tvillingarna var i skolan. Kan man inte sova nej då får man snällt va med och prata i telefon och visa upp sig i webbkameran. Det är tufft att va liten och söt.

Gillian

Nu återstår och se om Ruth och Matt pratar med den svenska tjejen Hanna och kanske till och med matchar med henne. En svensk au pair till hade inte varit fel! Träffa Neely och hennes vänner någon dag med. Det blir bara bättre och bättre för varje dag som går. Hjulet snurrar åt rätt håll.

Sneak a peak

2010-05-22 kl. 21:06:08


Huset jag bor i och hur mitt rum ser ut! Vissa av bilderna är innan alla mina saker kom upp. Men en sak är säker, I love my new bed! Jag hoppas ni klarar er utan att behöva kika i min "walk in closet"  som syns på näst sista bilden.

Varit vid havet några timmar idag, nya bilder finns på facebook. Hur resten av dagen ser ut återstår att se!

Med ett leende på läpparna

2010-05-22 kl. 03:26:54


Härlig kväll med grillning och bad vid poolen. Det blir bara bättre och bättre för varje dag här. Imorgon ska vi till stranden för första gången.

Hur hann det bli 55 läsare idag?! Lämna gärna en kommentar! Livet som au pair eller något helt annat, it's up to you! Haha usch nu låter jag som en av dem där kändisbloggarna... som sagt, min blogg är för min skull ingen annan. Sen om folk läser är upp till dem.

Pool all day long!

2010-05-21 kl. 20:40:41
Tillbringat förmiddag och lunch vid poolen. Nu sovs det middag för att orka med grillnig vid poolen ikväll. Nya fredags traditionen här, pool och grill på fredagar! Jag har inga planer på att klaga!!


Grace

Grant

39 läsare än så länge idag, rekordet tror jag haha. Men egentligen vem bryr sig? Jag bloggar för min egen skull! Ibland kan väl hända att jag blogga för att uppdatera nyfiket folk, jag erkänner. Är det bra eller dåligt?

Livet som au pair, kortfattat

2010-05-20 kl. 22:41:58
Önskar jag hade haft någon som kunde berätta för mig hur det var för många au pair sidor säger bara allt som är superbra. Så här är en del av ett mail jag skickade till en vän. För er som är nyfikna!

Jag reser med STS, deras tredagars kurs i NJ var bra, lite mycker repetiotion och idiotisk info om barn men ändå givande, och bäst av allt man kan knyta lite kontakter + att det var ett bra hotell. När jag började ansöka som au pair började jag genom CC (cultural care). Av någon anledning la jag ansökningarna på is och så efter intervju. Sen blev jag intresserad igen och hoppade på STS. CC har jätte mycket pappersarbete, allt skrivs och skickas in medan STS har allt via internet, det mesta iallafall. Jag tyckte helt klart det var lättare ansökningsprocess genom STS. Vad jag hört om CC är att deras tre dagarskurs är dålig och sen har jag haft en kompis som råkat ut för dåliga saker inom dem men har också en som har det underbart och hon åker med CC. Allt handlar nog mest om slumpen i det valet, men STS rekommenderar jag. Dem är lite dåliga på mailkontakt men ja, småsak i det stora hela.
 
Jag har haft turen att komma till en familj som är social, öppen, trevlig och enkel. Dem är piloter inom US air force och har rest mycket och har erfarenhet av andra kulturer. Dem är en jättebra familj och allt funkar så här långt. Flexibla arbetstider och mer som en familjemedlemm en anställd. 3 barn, tvillingar på 3 år och baby 4 månder. Efter bara två veckor känner jag mig som en i familjen och inte som anställda nannyn!
 
Min dag kan se ut ungefär så här:
  • 07.30 förbereda frukost till mig och tvillingarna
  • 08.00-08.30 frukost
  • klä på sig, borsta tänderna fixa håret
  • .
  • .
  • .
  • kvällsrutin
  • titta barnprogram
  • bad varannan dag
  • läsa sen sova
detta gör dem typ alltid sen kan det bli
  • skola 08.40 till 11.45
  • lunch
  • nap (sova middag 13.00-15.00
  • leka i parken eller hemma, gå till poolen eller ngt annat
den kan ockaå bli så här efter morgorutinen
  • leka
  • fixa lunch och ta med till parken
  • nap
  • packa kvällsmat och ta med till poolen och grilla och äta där, bad och sen på med pyjamas och hem och sova
eller
  • besök på aquariumet
  • lunch ute eller i park
  • nap
  • lek
allt varierar, dem har ju saker som skola (två ggr i veckan 3 h) läkarbesök, ena tvilling flickan går hos sjukgymnast (på grund av att dem är födda mkt för tidigt och problem med ena benet), tandläkare, shopping, barnkalas att gå på (var på ett jordgubbbsfält på kalas häromdage) så varje dag är olika även om alla dagar har en rutin. Babyn har jag med hand om men ibland är mamman hemma, inte haft alla tre så mkt än men hon sover äter och ligger på filt och leker mest haha.
 
Ansökningar?
Jag önskar jag hade skickat in min ansökning tidigare. Tog lång tid tyckte jag. Kanske för att jag ville komma iväg så snabt som möjligt. Skulle skickat innnan studenten och haft det klart men drog på det tills efter sommaren och km inte iväg förrens nu. Besök på ambassaden var det jobbigaste tkt jag men ett måste, kö och väntetid.
 
I ansökan kan man inte välja exakt vad man vill åka, ju mer flexibel man är desto fler matchar med familjer. Jag hade varmt ställe ungefär bara. Men man kan ändå få förfrågan från kalla stater haha. Man väljer också hur många barn (man kan ändå få förfrågan från familj med fel antal barn än önskemål). Ju personligare man är i sitt brev desto bättre, ärlighet och personlighet kmr man långt på för man vill ju kunna va sig själv här borta. Jag har kontrakt på ett år, kan förlängas upp till 2 år om jag skulle vilja, tar det lite som det kommer. Mestadels är minimum ett år. Man kan avbryta men får betala flyg hem själv och du får inget diplom som au pair.
 
Baksidorna med au pair yrket
Det inte är en dans på rosor som många får det att framstå som. Du kan komma till en svensson familj som jag och ha det jättebra, du kan hamna hos en snorrik familj och behandlas om ett hembiträde och bara anställdm du kan hamna hos en svensson familj och ha det dåligt och hos en rik familj och ha det underbart. Det gäller att överväga sina matcher med familjer noga och inte bara ta första bästa. Tänka på vad man söker och hur man vill leva här borta. Alla spom har au pair har gott om pengar men alla skyltar inte med det, på gott och ont i båda fallen. Du ska fila på personlig brev mkt och fixa referenser och sånt så börja tidigt med din ansökningar, inget är bestämt förrens du har matchat med familj så fram tills dess kan du hoppa av. 

Hoppas någon drar nytta av detta inlägg!

Ett steg i taget

2010-05-19 kl. 03:37:01
Mitt lokalsinne kanske inte är så dåligt iallafall. Har lite mer koll på omgivningen nu. Helgen blir upptäcksfärd för hela slanten! Allt blir bra bättre och bättre här. Även om au pair "yrket" inte är en dans på rosor har det många ljusa sidor! Gäller bara att vända allt på rätt håll, para ihop varje kort i sitt memory.

Tiden gav inte utrymme till samtal från London idag, dagens diss! Grace passar i röda solglasögon, dagens hiss!


Bortvald men ändå inte

2010-05-17 kl. 04:05:35
DELETE DELETE DELETE

Bra dag, avslutas mindre bra, jag älskar tycka synd om mig själ! Hurray!

Hittat min frizon i världen, underbar park vid vattnet, att jag ikväll fick reda på att det finns alligatorer där var inte lika kul! Men men, nya vänner skadar väl aldrig?

HAHAHA

2010-05-15 kl. 20:05:26
Seriously, there are reasons why you got a brain and a heart! Do you need a manual to get them working?

Grillning och lek vi poolen igår, soft och socialt, great! Och för er som undrar, köttbullarna var uppskattade till tusen av stora som små! Christina påstår jag omvandlar hennes barn till europeer haha

Ger mig ut i bil första gången själv nu, hittar jag inte hem så hör jag av mig? Eller vänta tvärtom! Ni lär märka vilket.. äventyr och upptäckande, kanske ska hälsa på alligatorn i dammen vid motorvägen? Konstiga saker dem har här asså.. Ikväll är det pizza och mer barnvakt som gäller, blir ett barn extra ikväll verkar det som men vad gör det?

Svensk mat!

2010-05-13 kl. 20:46:53
Stekt köttbullar på ett kilo köttfärs! Jag längtar tills ikväll då jag ska vräka i mig potatis, brunssås och köttbullar!! 4 månaders kontroll för Gillian idag hos läkaren och ikväll sim skola. Nu vaknade Gillian och snart ska jag väcka Grace. Hur köttbullarna smakar återstår att se!!

Footprints in the sand

2010-05-13 kl. 03:21:59

Orden har två helt olika betydelse för mig. Älska och hata. Båda känslorna i båda betydelserna.

To walk in someone's fotsteps can't be fun? I hope you enjoy it!

Vill tillbaka till Thailand och dyka! Eller iallafall dyka, vart som, hörde att det finns en del stora vrak från andra världskiget häromkring. Kanske ska ta reda på vad det är. Eller flyga ner till Emelie i Florida och dyka! Var på "Charleston Aquarium" idag. Hajar och sköldpaddor är otorligt häftiga djur. Albino alligatorn vi såg idag var inte heller så fel. Bra dag! Lunch i parken med Jeff's föräldrar, Ruth och hennes barn. Gyros hamnar nog på min top tio när det gäller mat. Lammkött, tomater, oliver, fetaost och massa annat, yum yum!


En våg av känslor

2010-05-12 kl. 04:17:21
Det finns många saker man önskar man gjort i livet, många saker man önskar man inte gjort. Att man inte kan spola tillbak och radera är ibland förjävligt men det är livets grusväg liksom, hård och knagglig. Det är förjävligt men vad gör man, vi har ingen makt, jag kan inte förändra världen bara för att den inte passar mig, jag står som en nål i en hölstack utan makt och utan talan. Jag kan bara leva mitt liv så gott jag kan och låta ödet leda vägen.

Att drömma är normalt, du drömmer saker du hatar dig själv för, du drömmer saker som får dig le när du öppnar ögonen, du drömmer saker som får dig vilja blunda och aldrig mer öppna ögonen, på gott och ont. Jag drömmer om mycket förjävligt just nu, det är bara drömmar liksom men ändå, slår mig stenhårt. Vill drömma om mer resor, tillbaka till thailand, asien över huvudtaget, london, fler ställen här i usa där jag befinner mig nu, om framtiden och om vad jag vill bli senare i livet. Vill se lite positiva drömmar, kan du langa några John Blund eller är de bara värdelöst pulver du har för tillfället?

Livet är en resa med uppochner gångar. Berg och dalbana som aldrig tar slut, tåget går och går. Men man måste acceptera det. Man kommer vara med om förjävliga saker, dem behöver man inte acceptera men att acceptera livets resa och dess uppochner gångar är inte något man kommer undan. Lär dig livets stora gåta, älska glömma och förlåta! Det är ju en gåta i sig för att det aldrig går att uppnå. Ingen är som stålmannen, batman eller askungen. Jag är bara jag, en nål i en höstack utan makt. Makt över livet iallafall, makt över mig själv har jag. Jag väljer mina genvägar och mål i livet men även där uppstår hinder. Att acceptera, det ska jag jobba på. Detta året kommer bli tufft, underbart och förmodligen min största lärdom i livet. Jag har haft mycket de senaste tio åren, skilsmässa och flytt, bråk och förlust av en förälder. Men jag står här idag, stolt över mig själv och vad jag åstakommit. Stolt över vad jag har framför mig i livet. Med ett öga på horisonten och det andra på omvärlden.

Somnar med huvudet fullt av tankar och önskar John Blund tar med sig dem för ett slag. Jag är lycklig, jag är stolt, jag är glad att jag är den jag är oavsett hur patetiskt ett sånt här inlägg kan bli. En blogg är personliga tankar, jag kan bara dela och låta folk tolka och tänka själva.

Update!

2010-05-11 kl. 01:51:12

Allt går som på räls! Nerkissad idag, yeay! Blåst såpbubblor, yeay! Varit i parken, yeay! Ja lite av varje. Sjukgymnasten för Gracie och hennes ben sen var det lunch på ett Mc Donalds liknade ställe fast bättre. Varit ute och gått en runda i området, omgivningen här är helt amazing! Kört bil idag med, eller bil och bil, mini-van, SUV! Tre barn och stor väg med många filer på ett ställe jag inte hittar och det gick förvånansvärt bra! +poäng till mig!

Nu blir det en stor kopp te, en film och sen sova! Kan jetlag-en inte bara försvinna, please!



Grace & Grant


Bakslag

2010-05-09 kl. 03:58:55
Dra åt helvete! Tusen mils avstånd och ändå lyckas det komma åt mig. Man kan tro mycket om många men vissa förtjänar verkligen vissa dåliga tankar. Patetiskt sms, hoppas ditt samvete är bättre och att det var bra för dig! Nån måste ju fått ut ngt av det.. Dra åt helvete!

Var på barnkalas idag, på ett stort fält med jordgubbar, fjärilshus, hoppborg och lekar. Tvillingarna var duktiga och jag bytte min första blöja på Gillian inför publik haha. Lång dag och mer jetlag än någonsin. Lite tv sen sova, söndag imorgon så sovmorgon. Yeay, night!

Lillebror! Vill du komma hit på halloween?

Varför måste man alltid komma på en bra rubrik?

2010-05-08 kl. 03:31:21

Har nu trillat in hos familjen Liegl och allt är jätttebra än sålänge. Dagarna på kursen och skolan var långa och långtråkiga med mycket sunt förnuft i det dom repeterade tusen gånger. Men lärde känna tre riktigt härliga människor och det känns skönt att ha någon på denna sidan världen att bolla tankar med. Jetlagen har börjat lägga sig. Charleston är varmt, lunch med barnen, Christina och hennes syter på Moe's och ikväll blev det grillning vid poolen med massa nya härliga människor. Feels good so far!


Finally

2010-05-06 kl. 20:14:28
Befinner mig nu på amerikansk mark. Efter en flygresa med mer otur än jag haft på hela året (och tro mig det har varit en hel del!) så lyckades jag ta mig dit. Agnes, Emelie och Johanna, tack gode gud att jag hade er annars hade jag redan i Tyskland lagt mig på marken och sparkat och skrikit som en tvååring. Sverige - övervikt som betydde packa om och slänga vilket ledde till ett handbagage som vägde mer än vad det fick och som jag fick smuggla iväg och som höll på att knäcka min rygg! Tyskland - kontroll av väska, dåligt med mat, stor flygplats, tungas väskor. Väl igenom ena kontrollen fastnar jag i kontrollen innan man går ombord. "If you don't have that paper I'm gonna have to deny you the flight" TACK liksom! Panik infann sig och innan den tyska idioten till kvinna lyckades få fram vad hon ville hade vi dumförklarat henne totalt, visade mitt visum och gick med tårar som inte var långt bort. Flygresan mellan Tyskland och USA var lång men kul, sällskap gör allt så mycket bättre. Film blev det en hel del. USA - får min väska, trött och tunga väskor betyder snubbel och krångel och irritation, lägger på ett leende innan immigrationskontrollen som vi nådde 2 på natten svenks tid, snacka om zombie! Väl där börjar han ifrågasätta min ålder och mina barnerfarenheter (som STS i Sverige redan gjort!) och ställa konstiga frågor, han hade ju för fan papper på varför jag var där, godkänt visum och papper på ALLT! Men ne han var tvungen att ställa dumma frågor, va otrevlig och allmänt konstig, ser jag ut som en terrorist eller någon som behöver flytta utomlands för att jag bort på gatan och behöver en rik amerikansk man? Pff, dra åt helvete med kontrollgubben han kollade ju inga andra av tjejernas papper och dem är likadana! Inte nog med det så öppnas min väska i tullen in sen, dock bara för osten skull och jag fick passera utan kommentarer. Nervositet, spänning, irritation, dag fylld med spänning!

Nu ska jag ombord på planet till SC och framtida värdfamilj! Får uppdatera ikväll om jag hinner! Det där var resan till paradiset, passerade helvetet på vägen!

Som ett slag i magen och en ny start, hur hänger det ihop?

2010-05-03 kl. 00:48:12
En dag fylld av tusen känslor. Glädje, kärlek, saknad, vemodighet, hat, besvikelse och beundran. Imorgon (eller idag egentligen) flyttar jag till USA för minst ett år om allt går som det ska. Känns jättebra, vill och behöver komma iväg, egoistiskt i många vinklar men man måste vända allt rätt. Att inte va egoistisk ibland i livet är som att hindra en själv från att leva. Två telefonsamtal fick mig ikväll att känna mig så älskad och betydelsefull. Att jag räcker till som den jag är även om jag inte alltid orkar till max så vet både jag och dem vart vi har varandra. Det är inte många jag känner så gentemot just nu. Allt är en bubbla av förvirrelse och luddiga meningar. Mitt val men ändå inte har förändrat så mycket. Jag ångrar det inte men jag har inte hittat en förklaring och lösning till hur allt ska fortsätta. Det har förstört så mycket och alla ser det på olika sätt. Jag slår på egoismen och hatet och orkar inte bry mig hur andra ser på det. Jag är jag och duger inte det så skiter jag i vilket. Jag står för saker jag sagt och gjort. Alla har nog inte den förmågan. Man kan försöka även om man inte är guds bäste barn.

Somnar med tårar jag inte kan förklara. Jag passerar en korridor mellan två liv och två upplevelser? Carpe diem! Aldrig uttjatat eller fel. Helgen har varit händelserik på många sätt. Funderingar och inga tankar alls omvartannat.  Jag är glad att livet tagit dessa vägar även om det är tufft. Jag kan bara se framåt och framtiden blir bara vad jag gör den till!