300910

2010-09-30 kl. 15:35:29

“Before you criticize someone, you should walk a mile in their shoes. That way when you criticize them, you are a mile away from them and you have their shoes.”


<3

2010-09-29 kl. 03:37:29

Överkörd och solbränd

2010-09-25 kl. 17:29:55
Överkörd i lekrummet av nalle puh och två treåringar, inte alltid lätt! Men vet ni vad Sverige! Nu ska jag till stranden och steka eftersom jag är ledig; äntligen! Det är inget ni kan göra i kalla Sverige just nu så det är så! Här har man ibland shorts på julafton, tokigt värre. Det finns liksom inte ens i min fantasi men vem vet i år kanske det trillar in i min fantasivärld, eller verklighetsvärld? Whatever, stranden nästa!!

Förresten så tror min mamma inte på att jag kommer i mina kläder som ligger kvar och dammar i garderoben hemma, funderar på att slå vad med henne, kan ju tjäna en kosing på det kanske... eller vänta; hon har rätt! DAMN!

Otur eller värdelös karma?

2010-09-23 kl. 21:04:43
Mycket har hänt sen sist. Det där med bloggandet är inte riktigt min första prio just nu men sen sist;
  • kontakt med tre stora svenska bokförlag... får se vart det leder

  • roadtrip till atlanta
    - blev bärgad 2 gånger på samma dag
    - lärt mig fylla på olja (den som påstår sig inte kunna det är efterbliven)
    - kylarlocket pallade inte trycker och gick sönder
    - fått skjuts av en fritt främmande man från bilverkstaden på 50+ i en och en halvtimme
    - upphämtad av Storm och hennes värdpappa + barn i Madison som är en och en halv timme från atlanta
    - käkat på cheesecakefactory!!!
    - befunnit mig i tre olika stater inom loppet av 1 dag. (south carolina, georgia, alabama)
    - bilat till alabama, auburn för football
    - flygit hem på standbybiljett vilket gav mig sätet med extra benutrymme, katjing! 
    - insett hur jävla mycket mina värdföräldrar här ställer upp och hjälper till vid problem
    - min första amerikanska college-football match, FY FAN VILKET JÄVLA PÅDRAG! 
    - gjort bort mig inför 10,000 pers
    - sovit sittandes
    - sovit på en sackosäck
    - intagit alkoholhaltiga drycker vilket jag inte gjort sedan jag lämnade sverige (om man bortser från en mojito dit och en mojito hit haha), konsekvenserna av alkoholen fick mig känna mig som 14 igen...

  • förlorat min farfar
    - flyger hem till sverige 4 oktober och landar i gbg 9.00 5 okt
    - begravning 8 okt
    - får träffa vänner, släkt och familj <3
    - flyger tillbaka 11 okt
    - återigen insett hur mycket familjen Liegl ställer upp för mig

  • börjat plugga
    - how to plan a wedding
    - framtid som bröllopsplanerare; vem vet... 
    - kul kurs och vi får väl se hur det går framöver då vi ska planera ett helt eget bröllop mha intervjuer av en framtida brud
Mycket har hänt och nu inser jag hur löjligt det ser ut att sätta det i punktform men nu är det så att jag är för lat för att skriva om det och dessutom orkar jag inte skriva novell idag så punktform får duga.

Det är svårt att inse verklightene och sanningen när man bara sett den i text och hört den i ord. Känner mig tom på reaktion. Det kommer, jag vet att det gör det. Är chockad över hur olika det känns. Chockad över att det vi alla visste skulle komma kom snabbare än väntat. Chockad över att jag nog är den enda som ser det så. Jag lever här borta, på andra sidan atlanten i en vardag precis som alla därhemma. Man kan inte hålla igång två vardagar på två platser; samtidigt. Omöjligt. Ta vara på dagen och inte tänka på vad som komma skall eller vad som varit. Förflutet är förflutet, framtid är framtid, nuet är här; nu!

Älska, glömma och förlåta är inte alltid så lätt. Man är inte mer än människa och att agera som om man vore mer är fel. Du är aldrig mer eller mindre än vad du står för.

2 veckors bloggtorka?

2010-09-12 kl. 22:45:47
Varför skriva ngt när inspirationen flygit sin kos? Jag är inte bloggaren som skriver vad dagen innehöll med alla dess detaljer och skit, vem fan bryr sig liksom? Dem som bryr sig om det snackar med mig istället. Skriva av mig om vardagssaker ser jag ingen poäng med. Klart det får komma med ibland men ne, not my style. Bloggandet ska bara komma, orden ska gå från tankar till ord utan att behöva ha ett mellansteg. När tankar blir till ord det är då bloggandet gör nytta och har en mening. Se nu är meningen borta, välkommen till svammel om ingenting!
Skype med kusin och faster en stund nu, känns tråkigt och höra besked om hur dålig farfar är och hur få hans sista dagar är. Veckor... Tänker på min familj och vad vi alla gått igenom senaste åren. Tänker på hur alla hade varit utan dessa händelser och svackor. Tänker på hur annorlunda jag själv hade varit, hur jag inte hade sett, upplevt och tyckt om saker på det viset jag gör idag. Faith? Indeed
Mest av allt funderar jag på min roadtrip nästa vecka, so excited!!!! Helgen i Ft Myers, Florida fick mig verkligen på andra vägar när jag tänker på vänskap. Storm, Suzy och Emelie  gjorde tillsammans en av mina bästa helger i mitt liv, utan tvekan! Att bila till GA och till Storm på fredag för att sedan åka vidare till Alabama, damn! Låt tiden springa iväg denna veckan!! No flat tires and gasstop this time, I hope.. haha. Don't wanna be grounded!
Idag hade jag velat sitta i Dye. Kan inte förklara varför men linas veranda, pizza och massa prat. Usch mer än så skriver jag inte för då riskerar vi mer sentimentalitet än vad jag orkar med haha. Nu ska jag fortsätta min lata dag i soffan med mer twilight och leka datanörd. No life, that's me but hey whatever I don't mind