Undantag gör vi alla

2010-10-26 kl. 15:06:00
Brukar ju alltid säga att jag bloggar för min skull och ingen annans. True! Men, idag gör jag ett undantag. Vem vet, kanske en ny nisch, skippa mitt egna och blogga för andra? Vem försöker jag lura...

Karolina Myhlendorph är en bästa vän, en stor förebild och en människa vars styrka jag bendrar så detta är till henne för att just idag är jag extra stolt över henne; 
Själsfrände, soulsister, pippkompis eller pippvän... folk tolkar det på ett sätt, vi tolkar det på ett annat. Frankrike, Irland, USA, kanske italien, mer frankrike och lite australien på det? Att vi klickade som vi gjorde på dem där franska lektionerna under gymnasietiden är för mig en gåta, vi hade ju för fan inte ens franska i samma sal? Eller vänta, kanske var det så att den där Victoria Ortiz och Johanna Skoogh inte skötte sin franska helt? I vilket fall är jag glad att jag tog mig tid till att lära känna dig och upptäcka vilket hjärta av guld du har. Den styrkan du har som du använder för att hjälpa andra människor är inte många som har. mDu ska nu vända på den styrkan och ge dig själv lite hjälp för vet du, du förtjänar den mer än någon  annan jag känner. Att säga att någon är stark är fan bara bullshit i personens öron, jag om någon vet detta... så vi vänder på det. Du är svag och du har all rätt i världen att vara det, men för att bli stark måste man visa svaghet. För ingen är stark från början, eller hur?

Av ren nyfikenhet undrar jag vem som skickade den anonyma kommentaren till inlägget jag skrev sist? I vilket fall, tack!

Hela huset är fullt av byggarbetare och tv-rummet får nytt tv-skåp, altanen får högtalare och massa annat tekniskt, lampnappar hit och lampknappar dit, elkabel dit och elkabel hit, uteköket och taket som byggs på baksidan känns mer som ett projekt i mitt huvud då dem skruvar rakt in i min sovrumsvägg, godmorgon världen!!! Att kidsen kan sova i detta jävla oväsen är för mig en gåta... eller egentligen inte, jag menar jag lyckas ju sova mig igenom  nästan vad som helst så varför skulle dem va sämre?

Imorgon vid den här tiden hoppas jag lillebror sitter på rätt plan från NY och hit. Hoppas hans äventyr börjat bra med en mer lyckad flygresa än jag hade sist. Ska bli kul att han kommer hit (säger jag nu, om en vecka eller två betalar jag för att bli av med honom, ska vi börja budgivningen redan nu?)

Tiden läker sår men det raderar inget

2010-10-25 kl. 19:47:35
Got a picture of you
I carry in my heart
Close my eyes and see it
When the world gets dark
Got a memory of you
I carry in my soul
I Wrap it close around me
When the nights get cold.

If you asked me how I'm doing
I'd say just fine
But the truth is baby
If you could read my mind.

Not a day goes by
That I don't think of you
After all this time
You're still with me it's true
Somehow you remain
Locked so deep inside

Tänker för långt... eller inte alls?

2010-10-21 kl. 18:33:17
Vart hör man hemma? När vet man vad livet kommer ge och hur ska man någonsin veta när det är dags att andas ut och ta allt för vad det är? Gör man det hela tiden kanske?
Sen sist; varit i Sverige, två veckor sedan nu, fy fan vad tiden går fort. Känns inte ens som om det hände. Men samtidigt var den resan så mycket mer värd än jag trodde den skulle vara. Jag insåg vilka jag saknat och vilka värderinga jag kan stå för. Vilka människor jag en gång haft nära och som nu har en annan plats. Människor jag då såg på ett sätt. Jag är glad för det jag hade då men man måste gå vidare, värdera om och utvecklas. Mina livserfarenheter är inget att skryta om. Jag är inte mer än människa. Det är många jag alltid kommer ha en närhet till i mitt minne. Människor som drog mig ur ett svart hål tiden efter ett av mitt livs förmodligen värsta upplevelser. Ett fåtal lyckades få mig le utan ansträngning och det ska ni veta att jag alltid kommer uppskatta oavsett relationen vi har idag. Oavsett vad som hänt som fått oss gå olika vägar.

Träffa vänner och familj i Sverige var som vanligt... får man säga så när det hade gått 6 månader? Det kändes lite så iallafall, lite mer prat och sprallighet men annars var allt sig rätt likt. Jag bosatte mig praktiskt i mammas bil och körde östbo västbo runt på dem 6 dagarna jag var hemma. Mitt dygn i Kärda var definitivt en lycka som inte går beskriva. Kärda är och kommer alltid va mitt 'hem', så mycket minnen och människor jag förknippar med den hålan. Så många som älskar och bryr sig om mig. Som är en del av mitt liv och som varit sen barnsben. Var ute och åt med sara och när vi kom hem sprang vi över till grannen för att säga hej, det blev ett långt hej, ett tre timmar långt hej med minnen och tankar om livet. Ler och får en underlig känsla, positiv men underlig, när jag tänker på det. Detta var vuxna människor jag och sara vuxit upp omkring. Människor som följt oss genopm livet och som idag ser oss som vuxna människor och inte dem där spralliga grannungarna som leker dunkgömme i landet bakom huset eller som cyklar mitt på gatan när föräldrarna kommer hem från jobbet. Allt har nått ett annat plan. En annan nivå i livet. Kvällen i Gnosjö med Emma, Lina, Karro, Fia och JB som slutade i Gislaved där Eje, WMS, Eliasson mfl befann sig. Ett samtal med Victor som fick mig tänka efter lite. Somnade halv sex den natten hemma hos JB, jävla va minnen man har och vad mycket tankar om livet som kan diskuteras i all oändlighet. Kvällen i Ås hos Hanna med järngänget. Som om man aldrig varit iväg, skrämmande men ändå skönt. Lunch med Fia och Karro, två människor som sprungit in i mitt liv och inte passerat utan gått i mål i mitt liv, i mitt hjärta. Två människor jag har en otroligt stark relation till på väldigt många vis. En vänskap som växer starkare och starkare. Karro; eternity, du anar inte vad din present berörde! Tack! Dagarna hos kusinen, eller aa mer som en syster är nog det enda rätta att skriva. Ett andra hem. Allt var som vanligt men gud vad jag saknat spendera tid med henne. Även om hon väldigt ofta tjatar mer hål i huvudet på mig än mamma haha. Läs nu det här mellan raderna Kattis haha. Kärleksfulla ord gömmer sig där jag lovar. Och...
Begravningen... anledningen till att jag tog mig tillbaka till Sverige just vid detta tillfälle. Begravningen var en blandninge av en hemsk deja vu kombinerat med lycka, skratt, tårar och minnen. Ett farväl till en farfar som de senaste åren inte varit den farfar jag idag minns. En farfar som varit så mycket farfar som bara är möjligt och som de senaste åren gjort allt för att försöka vara den farfar han alltid velat vara. Begravningen var återigen ett farväl till pappa. Deja vu kort sagt. svårt att förklara, två helt olika begravningar i både stil och omgivningin och anledning. Men att se in i min brors ögon och se den panik jag såg där, höra hans gråt, som stod ut i mina öron jämfört med alla andras gråt runt omkring. Att se den smärtan han kände. Att känna den med honom. Jag var tillbaka i min bubbla jag hade november 2007. Skrämmande och fruktansvärt men en lärdom kom även ur det. Mina känslor och  minnen från den tiden är inte försvunna, dem är bara placerade längre bak i arkivet. Dem kan komma fram och när dem gör det gäller det att vända på allt och se vart som kommit ur det istället för att se vart dem kommit ifrån. Jag älskar min bror överallt annat oavsett den syskonkärlek vi har förmågan att visa. Oavsett vad... Jag ser pappa i honom, på gott och ont får han mig minnas. Han är pappa upp i dagen. 

November rullar in de närmaste dagarna. Månaden jag hatar mest av allt. Månaden med förmånga jävliga dagar och minnen. Farsdag, årsdag, begravning, mörker, födelsedag... Det är inte dagarna i sig som är jobbiga bara kombinationen av dem. Tre år har snart gått, 15 november 2007 känns som igår och samtidgt är det lika långt bort som min första skoldag vid 6 års ålder. Är inte det konstigt? Börjar närma mig minimigränsen för att detta ska klassas som novell, det var väl kanske inte meningen men samtidigt; vem fan bryr sig. Jag skriver inte för någon annan skull än min egen. Plockar bror på flygplatsen på onsdag eftermiddag! I helgen blir det Bone Hall fright nights och vi laddar upp inför detta med; soft jävla måndag och 45 h jobbvecka haha. Bring it on! Jag är stålmannen!!!!

Excited

2010-10-02 kl. 20:08:58
Om 48,5 h sitter jag på flyget till Sverige. Inte trodde jag att det skule hända under detta året men så är det. Livet är en resa utan förvarningar. Känns ändå helt okej. Saknar min familj, släkt och vänner så ska bli så jävla underbart att se dem igen. På 8 dagar ska jag flyga över atlanten 2 ggr, jag ska på begravning, jag ska shoppa med lillebror, jag ska träffa järngänget över en pizza, jag ska ut och käka med lilasyster, jag ska byta jävla massa ord med fröken olsson, jag ska försöka överleva en kvälls partaj (en eller två öl sen gnatt, hej nykterist fjortis). Jag ska, jag ska, jag ska.. äh va fan vad som händer får vi se när jag kommer hem, resa utan förvarningar som sagt!

Så.. igår utökade jag samlingen av converse till två! Blodröda/vinröda (vad är skillnaden?) fick hamna på hyllan med! Och inte bara converse utan också easytone skor! Om dem funkar eller inte återstår att se. Upp till bevis! Billigt som fan blev det iaf eftersom dollarn är pinsamt låg haha. Conversen var ungefär 260 kronor?! ÄKTA!

Som en förvarning; se INTE 'Let me in' den var VÄRDELÖS! Skämmas över att va svensk haha. Kanske borde man ta tag i sitt liv, typ åka till stranden, gå en runda eller njuta av en frappucino från starbucks men ne jag ligger här i min säng halvt död och funderar över packning till Sverige. Kusinernas tre par converse tar upp halva vikten haha. Nog babblat om ingenting, det där med att skriva är något jag tappat senaste. Hoppas det kommer tillbaka så jag kan ta tag i något jag tänkt på länge...