Vilsna tankar blir tårar

2010-06-25 kl. 20:22:46
Glad midsommar familj, vänner och Sverige. Hörde att ni för en gång skull hade sol istället för regn i hemtrakterna? Det kallar jag glad midsommar. Sill, nypotatis, grillning, gräslök, kall öl, jordgubbar med grädde, mycket man kan saknar men mest av allt saknar jag familjen idag. Är ingen person som vanligtvis har hemlängtan men idag har jag verkligen det. Men hade bara velat åka hem över en helg och sen tillbaka för jag trivs verkligen här. Inte varit orolig för jul eller påsk eller sådana helger, mer midsommar.. och mycket rätt blev det jobbigt. Patetiskt eftersom det egentligen är som vilken helg som helst med fest, härliga människor och gemenskap. Men men, du styr inte över tankar och idag går mina tankar hemåt över atlanten...

Kärlek och vänskap är nog närmare besläktat än många tror. Känns som om det egentligen är samma sak fast ändå inte. Fösöker hålla isär det när det gäller mycket och många men oftast flyter det ändå ihop på något sätt. Vart man står i andra människors ögon och vart dem står i mina är också frågetecken som finns många av nu. Lever här borta nu. Men här borta är väl ändå hemma också? Allt är samma värld och samma planet. Klarar all sorts vänskap den distansen i samma värld? Jag börjar tveka, utan att ha dåligt samvete. Det jobbiga är att lyckas förklara vad tvekan innebär. Jag vet knappt själv det är där största frågetecknet ligger. Jag försöker tänka att detta är en del av mitt liv och en del av all lärdom och alla hinder i livet. Utan dem blir livet inte ett liv utan bara en lång linje av ingenting. För att ett liv ska va ett liv ska det vara en bergochdalbana av lycka, glädje, sorg, vänkskap, lärdomar och kärlek. För vem lever det perfekta livet? Ingen. Det finns ingen som är felfri men det finns dem som försöker och dem som inte försöker. Dem är det stor skillnad på. Vissa behöver öppna ögonen och se livet från en annan sida. Vissa borde kasta sig ut och uppleva livet för att se vad det innebär och inte behålla flytvästen på genom hela båtfärden bara för att personen är rädd för att misslyckas. Misslyckas är att lära, lära av sina misstag är att leva.

Alla är olika, alla är unika, alla är sin egen. Alla ser saker på olika vis, alla hanterar saker på olika vis, alla människor ser olika följder på olika vis. Det är inte konstigt att folk får välja sida och allt blir kaos. En del av livet som rent ut sagt är förjävlig. Men vi lever väl livet? Vad kan vi då göra år saken mer än att fortsätta leva? Lära och fortsätta. Lär dig livets stora gåta, älska glömma och förlåta... det är en gåta av en anledning! Man behöver inte alltid förlåta men man kan inte sluta leva. Man får ta beslut som ibland gör ont och som ibland betyder mer för dig än någon eller några andra. Men man ska stå för sina beslut och man ska kunna stå för vad man säger. Jag står på gränsen mitt emellan. Vilsna tankar blir till tårar och tankar. Atlanten är stort men det är samma värld, eller hur?

Lycka och irritation

2010-06-21 kl. 00:59:46
Dagens lycka och nya kärlek, patetiskt men sant haha ($29.98, $32 med skatt)
billigare får man leta efter och äkta vara dessutom!

Dagens itrritation; bilderna från semestern och nästan alla USAbilder har blandats ihop på hårddisken så kan inte se vilka bilder som är vilka. Alla finns kvar vilket är en jävla tur men att inte kunna sortera och skicka efter för framkallning känns lite surt när jag precis köpt en scrapbook och massa pyssel till det.

Bilder är helt otroligt egentligen. Vilka minnen man kan hitta och vilka känslor man förknippar med många bilder. Det är som musik fast bättre. Detta är på riktigt. Insåg att min hårddisk innehöll mycket mer lycka, glädje, sorg och känslor än vad jag trodde. Där finns allt och lite till från 7 år tillbaka och lite till. Fester, semestrar, galna dagar, naturbilder, djurbilder, vänner, mingelbilder, grillkvällar, midsommar, nyår - gott&blandat!
Minnen för livet - på gott och ont!

Någonstans långt bort

2010-06-19 kl. 05:13:33
Jag visste att det skulle komma. Jag visste hur ont det skulle göra. Jag visste. Ändå känns det värre än jag trodde. Man är inte mer än människa och en människa känner känslor. Allt för väl ibland. Hamnat som i en bubbla av tankar, saknad, oro, lycka och för många känslor på en gång. Hemlängtan men ändå inte för jag kan inte peka på vad jag saknar. Inget men ändå allt. Alla men ändå ingen. Konstigt känsla.

Min pappa var stålmannen, jag är helt säker. Min egna stålmannen. Upptäcker mer och mer minnen som jag förträngt omedvetet de senaste åren. Tiden går så fort och jag har nog inte riktigt insett hur stor påverkan min pappa och hans död har haft i mitt liv. Det slår mig som en blixt från klar himmel och är borta lika fort. Svaren på alla frågetecken förblir bortblåsta. Jag vill gråta men kan inte. Saknar ibland mina totala bakslag där jag tappar kontrollen och får gråta av mig alla tankar och känslor. Idag har jag inte dem på samma sätt längre. Jag saknar dem mest pågrund av känslan efteråt. Obeskrivlig befrielse och lättnad och ett steg i rätt riktning. Vart går jag nu? Hur ska jag veta? Rätt eller fel? Bakåt eller framåt?

Att bli sårad och sviken är jag trött på. Jag har lärt mig mycket på den lilla biten jag gått genom livet. För mycket? Varför just jag? Jag tycker synd om mig själv ikväll och jag har all jävla rätt i världen till det!

Anton Eriksson, du sjöng Eric Clapton's Tears in heaven på pappas begravning och det är den som ikväll får mig orka. Jag lyssnar på din version och läser sången du skrev till minne av pappa. Att det finns människor som kan betyda så mycket i ens liv är otroligt. Vissa har man ett band till som aldrig kan gå av.

Jag vill skriva så mycket. Prata med så många. Men mest av allt vill jag låsa in mig i min bubbla och försvinna iväg någonstans långt bort bara för ett litet tag. Släppa taget och komma ut på andra sidan. Egoism är inte bara negativt. För vem ska man ta hand om mest, sig själv eller andra? Utan sig själv orkar man inte långt. Trillar in i min bubbla och låter tankar, tårar och känslor välla över. Bara för att jag vet hur bra det är på andra sidan. Stänga in det gör bara större skada. Han kommer inte tillbaka. Att verkligheten och sanningen ibland är grym är en del av livet. Saker som sker i livet är små om man ser det stora hela men utan de små sakerna får vi inte det stora. Livet är kanske en del i en större del? Isåfall ska jag leva min nästa del som sköldpadda. Bara för att.

Kärlek och vänskap, vi lever nog mest för dessa saker även om livet är så mycket mer. Lev en dag i taget men trampa inte på dina vänner för att du ska fånga dagen totalt. Helheten har betydelsen den också.
Klokare blev jag inte av det här men att förvandla tankar till ord har en bra effekt. Låter tårarna trilla ikväll. Imorgon är det stranden och tid med underbara människor. Jag lever livet, men jag är inte mer än människa...

Skrattretande

2010-06-18 kl. 13:24:44
Tillbaka i verkligheten och vardagen efter en bra vecka i Atlanta, GA. Jag är förvånad över hur mycket tålamod barnen har.. åka bil så länge. Jag vet hur jag hade reagerat som treåring haha. Efter en lång resa dit med början på barnkalas och ett avslut med spya i bilen hittade vi en stuga i skogen.  Veckan har bestått av; bilåkande, stuga, kryp,  callaway gardens, cirkus, bad, sol, wild life safari (matade giraff genom bil bland annat), atlanta city, forvever 21, urban outfitters, införköpta kläder, fattigdom, en natt på embassy suite, hotellfrukost, atlanta aquarium och mer bilåkande. Sammanfattning; mycket bra resa!
Mer updatering lär ske i bilder när tiden finns. NU; frukost, packa upp och sen poolen.

Crea diem - skapa dagen

2010-06-06 kl. 03:16:05


Dagen har spenderats på beachen och vid poolen. Imorgon gör vi något drastiskt och på måndag ska jag njuta av en ledig dag vid poolen, lunch ute och lite manikyr. Sen en fullspäckad vecka som avslutas med att åka på semester till atlanta. Klaga, nej det har jag inga planer på!

För att få med sig så mycket som möjligt behöver man leva i nuet, gårdagen kan vi inte förändra och framtiden vet vi inget om... så livet är här och nu

Ja må hon leva

2010-06-03 kl. 21:24:34
Någon måste verkligen tycka om mig idag, trillat in ett vitt paket och ett stort blått! Victoria's secret och Mamma och Göran; TACK!

Nu återstår dagens problem, allt från VS passade och jag beställde mycket i hopp om att något inte skulle passa, nu är jag istället väldigt fattig och har alldeles för många bikinis. Common sense  mina vänner! Det ska jag lära mig använda idag, så.. ole dole doff, kinke lane koff, koffe bane bink bane, ole dole doff! Pff, vem försöker jag lura! Dem får ligga till sig lite, har tre månaders returrätt haha.

Svenskt knäckebröd och svensk choklad! - min dag är räddad! Ett par skor, en bikini, svensk ost, lite av varje i min efterlängtade blåa låda. Vita paketet innehöll bland annat detta;

Återigen, ole dole doff, kinke lane koff, koffe bane bink bane, ole dole doff!

Memorial day and a lot of kids!

2010-06-02 kl. 01:03:15
Långhelgen har passerat och imorgon återgår allt nästan till det 'normala'. Varit en trevlig helg med mycket nya människor, god mat och en hel del barn! Från tvillingar på 14 dagar till tvillingar på 3 år och några barn i åldern mitt emellan. Full rulle kan jag lova!



Gårdagen var mäktig, kändes som om jag åt hela dagen. Kände mig som en björn som proppat i sig mat för att överleva hela vintern.. och tro mig jag hade till och med kunnat gå i ide så trött var jag! Blandade en del mojitos och det verkade uppskattat. Imorgon kanske vi slår på stort och gör lynchburg lemonad eftersom det är vänner från kalifornien på besök. We'll see, we'll see!

Har aldrig sett så mycket optimism som idag innan vi skulle till stranden. Det är mulet, det småregnar och alla verkar lite tveksamma. Men säger någon, vid kusten är det alltid bättre! Ja men inte när kusten ligger en kvart bort haha. Packar alla leksaker, strandmattor, handdukar, badkläder, tältet för småbarnen, stolar och allt det där man har till stranden när barn är inkluderade. Öppnar garaget och ser hur regnet fullkomligt öser ner utanför, två sekunder senare - sol! Backar ut bilen och vips så börjar det spöregna igen! Regnar hela vägen till stranden - inte lite heller! Parkerar bilen, solen kommer och vi njuter av 3,5 h sol och bad tills vi anar oråd av åskan som närmar sig. Packar ihop tält, handdukar, duschar av barnen, letar reda på saker och ja allt det där och beger oss mot bilen. Hinner knappt stänga dörrarna på bilen innan regnet öser ner igen! Jo tack, optimistiska var vi och en bra dag fick vi! Ikväll ska föräldrarna ut med vänner så jag ska slå på en film, slå på babymonitorn och helt enkelt va barnvakt åt sovande barn haha.

Paket från victoria's secret, kom kom kom! Haha