For what it's worth

2010-08-30 kl. 21:33:09
Måndag och ledig idag. Vaknade 9 och bodypumpklassen började 9.30, tror ni jag gick dit? Nepp, drog täcket över huvudet och steg upp vid 11.30 istället... självdisiplin har jag gott om! Så istället blir det en timma med hanna och sen bodypump ikväll istället. OM jag lyckas ta mig från starbucks och hem innan det. Mohhahah... usch jag måste! Känner mig som en revolitg tonåring och inte ett dugg som tjugo just nu. Skärpning!

Skooghs minnet; hade inte röven satt fast hade vi glömt den med! Kloka ord från kusinen haha. Stämmer nog fan asså. Nu kan jag äntligen skylla på något, känns jävligt bra! Fick tråkiga nyheter hemifrån idag... Livet har sin gång så är det bara. Tänker på dem där hemma lite extra idag och gräver ner mig tidigt ikväll.

Bio med Hanna igår, duktig som jag är kollade jag fel tid på fel bio men det löste vi med starbucks och skvallertidning. Eat pray love var filmen vi såg och det var en chickflick film till tusen och helt okej. För mig som tänker mer än vad tolv tusen andra gör tillsammans var det båda positivt och negativt. Huvudet snurrade igång ytterligare. Men jag tyckte om den! Julia Roberts kan nog inte delta i en dålig film? 

Hur ska jag någonsin bli nöjd och stilla mitt reseberoende? Kommer bara på nya platser och människor jag vill besöka. Rom är just nu det som snurrar mest tillsammans med London och Sydafrika! Tre saker sopm ska uppnås inom de närmaste tre åren! När ska jag plugga? Haha äh det blir som det blir, tar det som det kommer! Saknar mycket folk hemifrån idag, vänner som är självklara och som kontakten minskat med mycket. Känns tråkigt men jag tror och hoppas att det inte ska ha betydelse utan att vi vet vart vi står. Tänker på dagarna med Karolina här i USA, mina telefonsamtal under de här månaderna med Yodit, saknaden efter spontanbesök i dye hos Lina, sena kvällar med syster i kära hålan kärda (home sweet home), mat i ås med hanna och lina och uråldriga minnen, bråk med bror (som numera har en biljett i näven, 27 oktober plockar jag honom på CHS airport). Det är mycket minne och mycket människor som passerar i huvudet. Sista kvällen jag körde hem Pernilla, sa saker och insåg saker jag inte trodde vi hade som jag är glad över kom fram, tacokvällar i gnosjö med Emma och hennes familj, mitt andra hem hos kusinen och min myrstack hos faster haha. Mycket minnen och människor som står mig nära som får en tanke över atlanten idag. Lite extra till farmor och farfar som har en mindre glad dag! Ni är starka och ni klarar er igenom det här också!

Detta är inget inlägg där jag försöker få med alla om jag nu glömt någon så ta inte illa upp. Tankar som dök upp. När tankar blir till ord, ingen kontroll eller makt. Ödet slår igenom här också. Kanske blir jag krönikör eller novellista i framtiden som Hanna sa haha. Det där med tankar och ord, ibland funkar det, ibland inte. Nu, sista slurpen av kaffet på starbucks sen en stund i solen med twiligt sen gymmet, kvällsmat och film. Planera planera planera, det är ju för fan min lediga dag haha, vad hände?

Ab Imo Pectore - ett arbete om sorg och en berättelse om självmord

2010-08-29 kl. 03:46:44
Fortfarande lika nytt och fortfarande lika främmande. Det är en gåta alltihop. Hur skiljer man på fantasin och verkligheten egentligen?
Jag är stolt över vad jag presterat och stolt över den jag är idag och ur allt det förjävliga har det kommit något bra. Men jag släpper aldrig tanken; tänk om...
Jag lever med en verklighet jag aldrig valt men vad jag för makt i världen, jag är en av så många... acceptans i stora mängder, jo tack men aldrig helt.

Hur blev det 28 augusti redan?

2010-08-28 kl. 21:39:16
Penna, papper, what hurts the most med Rascal Flatts och feels like home med Chantal Kreviazuk....

I can take the rain on the roof of this empty house
That don't bother me
I can take a few tears now and then and just let them out
I'm not afraid to cry every once in a while
Even though going on with you gone still upsets me
There are days every now and again I pretend I'm ok
But that's not what gets me

Haft 10 dagars besök av Karro. Helt jävla sjukt hur snabbt tiden gick. Hon är en av de mest fascinerande och jordnära människor jag känner. Finns inget jag inte kan säga, göra eller fråga. Hon är äkta rakt igenom för mig. Usch, sentimentalt blev det när vi sa hejdå på CHS airport. Alltid inser man något... iblöand bra ibland dåligt. I detta fall jävligt bra!

Saknaden är stor och förjävlig men jag vet också att det som är värt att sakna finns när jag trycker på playknappen i det livet. Även om det rullat på i den världen. Det är en och samma värld men så olika. En obeskrivlig kontrast mellan två världar. En normal vardag i två skepnader. Drömmar och framtidsplaner, vad är det egentligen utan att leva i nuet? Man kan inte leva för att fixa åren man har framför sig för rätt var det är slår ödet om och livet tar en annan riktning. Det är mycket man kan tänka och mycket man aldrig kan förklara. Grubbla i det har man alltid tid för men ne nu är tålamodet slut och självdisiplinen får stiga in innan kaoset infinner sig. Vad fan betyder det då? Jag lägger ner det här. I'm out.


Strö salt i såren, underbar känsla verkligen

2010-08-17 kl. 04:09:32
Bra dag! Var på barnkalas på norra delen av Daniel Island (DEN RIKA DELEN) och jävlar vilket poolområde dem hade. Snacka om 5 stjärning lyxresort haha. Men allvarligt, hur kul kan det va att bo så? Ett tag kanske det är häftigt... Chill eftermiddag, lagade kvällsmat, bytte av med Jeff och tog en tur till gymmet (nej karolina jag ska inte gå dit när du är här haha), hem och käkade sen kom Hanna förbi så cyklade och visade henne poolen, sommade några längder och insåg att jag var halvt uppäten av myggen, underbar känsla lagom tills man ska sova asså, verkligen!



Christina kommer hem med en cykelhjälms liknande sak. Hon frågar om jag vill leka med hennes pilot hjälm som dem använder vid nattflygning. Den är bara värd runt $6000-$10000!! Men jävlar häftigt! Kolsvart ute men man såg allt klockrent.Stjärnhimlen var helt overklig att se på det viset, så sjukt fint! Ofattbart och bara jävligt häftigt.

Skype med London idag, saknar dig Yodit Amanuel och du vet vart jag står! Jag älskar dig! Det är något speciellt som får oss bli dem vi är med varandra! Du är en av de mest äkta människor jag känner. Du får mig alltid på bättre tankar. Imorgon kväll vid den här tiden sover jag förmodligen bredvid Karolina haha. Plcokar henne imorgon kväll!! Ska bli sjukt kul! 10 dagar fyllt av olika saker, med en vän för livet! Underbar känsla, jag sover gott inatt!!! 

For what it's worth; nothing! Bara fett jävla onödigt!

Spontaneously

2010-08-14 kl. 19:22:35
Insåg 12.37 att jag redan hunnit med sovmorgon, frukost, gym och lunch. Min vardag är sig inte det minsta lik var den var i Sverige. Sova bortdagen, vända på dygnet och låta allt snurra i sin takt. Har jag det ena saknar jag det andra och tvärtom, livet är komplicerat eller hur? Man kan aldrig får precis vad man vill men verkar ändå alltid tro det, man ger aldrig upp den tanken totalt.

Allt rullar på, inget nytt. Hanna kom igår, en svensk tjej som ska vara här som aui pair. Blir mer och mer shopaholic och inser att jag inte sparar en krona. Men blir nog inte en stor roadtrip den 13 månaden som det ser ut nu. Gran canyon är prio ett har vi sagt. Får se vad vi gör mer. Sydafrika definitivt så fort både jag och Emelie är på hemmaplan igen. Ett äventyr jag ser fram emot jävla mycket!! 

Skypade med lillasyster häromdagen för första gången sen jag kom hit. Obeskrivlig känsla. Hon och två till är dem enda jag kan prata med i telefon eller på skype med och känna att det kvittar om jag är tusentals mil bort. Känns fotfarande som ett hopp över häcken, en gata bort eller kort bilfärd. Tre människor jag älskar så oerhört mycket och som ser mig för den jag är och inget annat. Tre människor som kan prata om vad osm helst med. Tre människor som ställt upp för mig i all skit de senaste åren. Ni är äkta! En klok människa sa till mig att jag ska sluta tänka så mycket, leva istället. Ta vara på nuet och se framtiden som en utmaning och inte ett hinder. Börjar inse sanningen i dem orden nu. Börjar se det  lite ljusare och från bättre perspektiv. Allt är inte alltid vad man ser det som vid första blicken. Snurriga tankar men på ett jävligt bra sätt!
På tisdag kväll plockar jag Karolina Myhlendorph på Charleston International Airport och den 27 oktober är det lillebrors att bli upphämtad. Om han inte kommer bort på vägen, risken verkar finnas..

Långsamt farväl

2010-08-06 kl. 03:51:30
Känns som att hela året är ett enda stort farväl till mycket hemma, en konstig känsla jag inte riktigt kan förklara. Inget kommer vara som det var innan, inte från mitt håll. Jag är den jag var när jag åkte men ändå inte, folk hemma är samma människor men ändå inte. Det är samma värld och samma människor men livets erfarenheter, stora som små får oss att växa och bli andra människor även om det är väldigt små förändringar under vägen... stora förändringar kan uppstå men små finns alltid där och man upptäcker inte alltid förändringarna direkt. 

Jag funderar varje dag på om jag ska förlänga mitt år här eller inte. Vad jag ska göra sen och vad jag vill plugga framöver. Ska jag plugga nästa år eller om fem år? Vem har sagt att man måste göra det nu. Kanske borde jag va allmänt oklok och spendera upp mina 'olyckliga' pengar på saker jag drömmer om att göra... Sydafrika, Australien, mer Thailand, Etiopien, London... Släppa den där tanken på skola, utbildning och stabilitet, äventyr med stort Ä kanske är vad jag ska göra istället. Inte varja dag man har chansen, eller pengarna... Jag råkar ha pengarna pågrund av olyckliga anledningar och därför vill jag göra något för mig av dem! Jag kan spara och lägga på lägenhet och studielån och la la la, men folk som inte fått dem pengarna klarar det ändå så varför va klok och spara. Det är bra att va klok men inte för klok. Inte för säker i sina val. Utan att slänga sig ut över klippan vet man inte hur ont det gör att landa eller hur?

Nästa tanke blir på plugg utomlands. Kan ändå inte läsa vad jag vill i Sverige för mina betyg är värdelösa och högskoleprovet får mig framstå som världens idiot. Betyg och papper, va fan vet dem om livet?

Tankarna om livet och framtiden är allt för många. Ett stort kaos där inne i hjärnkontoret. Försöka hålla ordning på vardagen och sen mina äventyrliga tankar. Jag är en livsnjutare helt klart, sitta still kan jag göra när jag är gammal och dement... Men med sitta still menar jag inte hänga i soffan och dega för det gör jag helt klart fortfarande haha.

Cultural Immersion for Au Pairs at FGCU (Florida Gulf Coast University)

2010-08-04 kl. 21:42:02
I'm a swedish Au Pair. I met Au pairs from all over the world and learned so much. Use google translate if you wanna se what I wrote about the weekendclass.

Här är webbsidan till en kort förklaring av vad kursen innehöll; http://www.fgcu.edu/CEd/2535.asp och nedan är min version av vad den innehöll. Dem finns också på facebook, Fgcu Au Pairs.

Som au pair behöver man läsa 6 credits vilket är ungefär 60h under sitt år. Det kan vara vanliga klasser i skolan som matematik, engelska eller inredning. Det kan vara yoga eller idrott och det kan vara olika helgkurser där du får resa iväg en bit beroende på vart du bor.

Detta var en helgkurs i Ft Myers, Florida. På FGCU. Ett stort campus precis vid vattnet. 3 ½ dagar var kursen + en dags resa för mig som hade 8h resa från South Carolina. Lätt värt det! En av de bästa helgerna i mitt liv!
Detta är en liten förklaring om vad vi gjorde;
  • Presentationer inför klassen (vi var 18 personer) 2 st
    Vi gjorde två olika presentationer varav just dem jag gjorde var om svenska kungafamiljen, bröllopet och vår monarki till skillnad från USA som är republik med president
    Den andra var om Sverige och våran individuella syn på USA innan vi kom hit.
    Gjorde båda två i powerpoint medan vissa använde sig av klipp/klistra och skapade plakat

    Båda presentationerna var intressanta och lätta att hänga med i, det var enkelt arbete och man hade roligt. Man fick arbeta i grupper om max tre eller individuellt och man skulle koppla tillbaka till sitt land på något sätt. 

  • Studiebesök och rundturer, 2st
    - ECHO
    ECHO är en organisation som åker runt och hjälper U-länder att lära sig odla sin egna mat med tanke på brist på tillgångar som vatten, odlingsbar mark och pengar. Helt gratis. Vi fick besöka en uppbyggd plast där dem visar olika metoder för odling och vad växter kan användas till, hur smutsigt vatten kan renas med vissa plantor och hur man kan odla i pantburkar osv. Dem visade hur man kan odla i olika vegetationer och höjder och hur man kan odla på väldigt liten yta genom att odla på höjd. Intressant och fascinerande men samtidigt sjukt overkligt att vissa faktiskt lever under dem förhållanderna.

  • -Babcock Ranch
    Vi fick besöka en fullt fungerande enorm ranch. Vi åkte i en 'swamp buggy' vilket var en buss med öppna fönster. Detta var lite som en safari tur. Vi åkte genom ranchens ägodelar och såg kor, hästar, alligatorer, hjortar, ekorrar, stora spindlar, vild grisar med kultingar, floridas panter vilket är pumor, ett enormt hus mitt i allt som fungerade som ranchen 'herrgård', vi åkte genom 'swamp' (träskmarker) som var helt fascinerande och otroligt vackra faktiskt. Naturen är mäktigare än vi tror. 

Här är länkar till mina två album med bilder på facebook;
- http://www.facebook.com/album.php?aid=233979&id=621274514&l=3332272bf8
- http://www.facebook.com/album.php?aid=233986&id=621274514&l=5e9f6dfb21

Enjoy! Rekommenderar starkt denna kursen och va inte rädd för och bila längre sträckor. Äventyr!!

Skrivtorka eller bara för mycket jag vill skriva

2010-08-04 kl. 17:49:39
För att göra dagens vänliga insats ska jag dela upp det här i två inlägg... Detta är mitt och det andra ska vara ett au pair inlägg för att göra lite reklam för FGCU. Pluspoäng till mig!

Har haft en av de bästa helgerna i mitt liv utan tvekan. En helg som förändrat drömmar, vänskap och framtidsvisoner. En roadtrip som aldrig lär glömmas.
  • Roadtrip till florida på 8 h helt ensam i en 14 år gammal honda (som för övrigt aldrig skulle bytas ut mot en splirrans ferrari), till min hjälp; GPSen Maggie!
  • Picknick i bilen
  • Bensinstopp på Floridas turnipike (äckligt stor motorväg)
  • Haft enorm tur (service bil råkade passera och hjälpte mig! Han bad mig också stiga åt sidan för att mina hotpants distraherade andra förare... för er som undrar så nej det var inte hotpants bara vanliga shorts och servicegubben var farfar-ålder, awkward!!)
  • Anlände till Em's familj, snobbiga jävla äckel, hon bestämmde sig för re-match samma kväll som vi lämnade huset
  • Uppladdning på starbucks
  • Mer roadtrip, denna gången 3 h från Palm beach gardens till Ft myers. Råkade stanna på en creepy gata och när vi såg en skylt med texten Elm street, gravstenar och en gammal bil med bur på flaket förflyttade vi oss jävligt snabbt kan jag lova, ingen kissar i mörket på Elm street! Blev bakom en container vid tacobell istället haha
  • Missförstånd med Maggie
  • Anländer till FGCU (Florida Gulf Coast University) runt midnatt efter att ha bilat sammanlagt 11 h den dagen.
  • Installerade oss i lägenheten på campus och däckade omgående
  • AKTIVITETER INOM KURSEN SKRIVS OM I NÄSTA INLÄGG MEN DET ÄR VAD SOM HÄNDER HÄR
  • Spenderar tid med Storm & Suzy, två tjejer från sydafrika som utan tvekan är två av de härligaste människor jag träffat. Bilder säger mer än tusen ord och det finns en hel del på facebook.
  • Solnedgång på stranden med Mc Donaldskäk
  • Pinsamma stunder på target
  • Crazy mini-roadtrip i Ft myers
  • Missförstånd med killen i drive-thrun på Mc Donalds
  • Lost i Ft Myers
  • Bad i solnedgång med underbart folk
  • Några kalla smirnoff, lite baileys & margarita - vaknar i köket på madrass i bikini...
  • Avsked och tårar samt en jävligt bra deal om att det blir sydafrika inom två år
  • Mer Mc Donalds käk och mer tårar och jobbiga samtal
  • Mer farväl
  • Bilresa 3h tillbaka till Palm beach gardens och Em's hemska familj som förövrigt bad henne packa och flytta samma kväll
  • Packar i ett hus fullt av otrevligt folk
  • Upptäcker punktering på bilen!!!! (klockan är sent och vi är aströtta) HÄR SAS MÅNGA FULA SVENSKA ORD KAN JAG LOVA
  • Ringer assistans som kommer och fixar däcket
  • Slänger in Em's saker i bilen, svär och spottar på huset och lämnar det bakom oss
  • Åker till Catherine, Em's area director som öppnar upp sitt hem för två trötta, griniga och hungriga slusk
  • Pratar massa skit om Em's familj haha, äter, duschar och däckar
  • Packar min bil, säger hejdå till Em och ger mig ut på vägen igen för 8hs bildfärd
  • Mer Mc donalds, mycket kaffe, tanka extra många gånger just in case liksom!
  • Parkerar på Pierce St, Charleston rund 8pm måndagkväll och skrattar åt alltihop
  • EN ROADTRIP ÄR INTE EN RIKTIG ROADTRIP UTAN PROBLEM OCH JÄVELSKAP SÅ ÄR DET BARA!!
Hade en sjukt bra helg med mycket idioti, djupa konversationer, galna stunder, några underbara solnedgångar, härligt folk och minnen för livet!

Insåg att drömmar förändras snabbt när man inser vad livet erbjuder, ena dagen en dröm om en sak... nästa dag något helt annat. Allt beror på ödet och vad som passerar på din väg genom livet. Jag såg många sidor av mig själv i helgen, på gott och ont kanske men definitivt en lärdom.