Each moment counts

2010-07-26 kl. 04:46:58
Lillebror varför adda mig på skype när du aldrig ägnar tio minuter åt din syster? Skärpning haha saknar dig äckel!! Är det tanken som räknas eller?

Allt vänder på en femöring, på gott och ont

Karlsson på taket och lillebror, vilken liknelse jag hittade

2010-07-25 kl. 22:13:03
Hur är det karlsson på taket säger? Lagom tjock och i sina bästa år? Det var han nog allt, en karlsson på taket... 15 november 2007, 3 år är inte långt bort men vissa dagar känns det som igår. En obeskrivlig smärta, saknad och sorg. Tiden går men samtalet med beskedet som förändrade mitt liv totalt ekar fortfarande där långt bort.

Jodå, visst är han lika söt i sin solhatt som karlsson på taket är med sin propellerkeps?

Hittar inte orden som passar bäst idag så jag försöker inte ens. Kloka ord från Karolina Myhlendorph gjorde min dag lite lättare. Räknar ner dagarna tills du kommer!

När broar till tryggheten bränns... musik har en inverkan på tankar

När tiden plötsligt stannar

2010-07-23 kl. 20:46:38

När tiden plötsligt är en obegriplig verklighet. När tiden plötsligt inte har en mening längre. När tiden springer ifrån dig men samtidigt så är varje sekund en oändlighet. Världen stannar upp och man inser saker man aldrig trodde fanns. Känslor man aldrig trodde man kunde känna. En verklighet man inte trodde fanns så nära. Lamslagen.

Prioriteringar i livet förändras, sättet att se på saker blir helt plötsligt sedda ur en annan vinkel. Man försvinner in i en bubbla av ingenting men ändå så mycket. När verkligheten förändras utan att förvarna. När ödet slår dig stenhårt i ryggen och du vänder allt på olika sätt för att se vilket som är sant. Du är mitt i tunneln, svartaste djupet, lyckan är för långt bort för att greppa. Svarta hål, på vägen fylld av vardagstrubbel. Du trillar, du reser dig och du faller igen. Ner i de svarta hålen. Ner går lätt, upp är en kamp. En daglig kamp som varar i vad som känns för alltid just då.

Du inser sanningen, du chockas av verklighetens grymhet. Du försvinner bort från dig själv. Du börjar fundera över vem du blivit. Du inser att svaret inte finns. Du inser att du måste börja om, ny kula, nya tag och nya uppoffringar. Du hittar tillbaka till dig själv men du går också den svåra vägen mer smärta, tårar och en sanning inte alla accepterar.

Du lever vidare. Som om ingenting hänt tror vissa. Som om allt gått över tror vissa. Som om att tiden läker alla sår tror vissa. Du lever vidare men med sanningen eko efter dig varje dag. Du blir starkare, du ser allt på ett sätt du är beredd att acceptera. Du har vuxit som människa genom en tragedi. Du står på egna ben. 

Alias Volat Propriis

Öppna kort

2010-07-23 kl. 16:50:02
Kändes skönt att vända på några kort och se att hela kortleken ligger på bordet. Jag står för vad jag skriver och säger och är det folk som ser annorlunda på det kan ju prata med mig. Missförstånd finns alltid och jag är glad att det går att prata ut om det. Uppskattar verkligen att vissa fortfarande vill höra min version av saker även om jag är x antal mil bort. Känner mig lättad efter dagens skypesamtal, tack.

På tal om andra öppna kort. Känner mig så hemma i denna familjen och är glad att allt är så lättsamt och uppstår problem pratar man om dem. Jag känner att jag kan va mig själv och va öppen om saker som dem egentligen kanske inte alls bryr sig om. Ärlighet och öppenhet varar längst, det är verkligen ord som står stadigt. Dem stöttar mig genom saker som uppstår och visar att dem bryr sig. Jag är inte här som en anställd och slavar, jag är här som en del i familjen och som extra hjälp.

Kortleken ligger uppe på bordet, dags och fortsätta spela.

Liten gnutta sverige

2010-07-19 kl. 17:07:50
Skype med Emelie nu på förmiddagen, resan till Florida kommer bli så bra. Det är liksom vi två från Sverige och säkert tusen andra nissar. En helg, en kurs, hälften av poängen jag måste skrapa ihop och sen Emelie som bonus! Att jag sen ska lyckas med att inte köra vilse och allt det där på den långa färden är en annan femma. GPS:en får nu acceptera mig som bästa vän helt enkelt.

Ledig igår, spenderade hela dagen downtown Charleston med Andy. Älskar den staden, bara gå runt och se alla gamla enorma hus och tro man befinner sig i en sagobok ungefär. Sen dyker Victoria's secret upp i sagan och vips så är vi i en romantisk novell istället. Staden med allt!! Spenderade lite pengar, käkade världens bästa pizza för andra gången, promenerade i vad som kändes en evighet i typ tusen graders värme, hittade en bra plats i skuggan i parken vid vattnet och pluggade sedan körkortsteori och läste twilight medan Andy ritade/målade. Chill dag och den kändes verkligen helt ledig, precis vad jag behövde.

Nu rullar det på utav bara farten innan Florida och efter Florida kommer Hanna och sen Karolina!!! Tiden bara flyger iväg, snart är jag hemma i Sverige igen och funderar över nästa äventyr. Vem vet kanske inte så snart det blir Sverige igen.. mer USA? Segling i Grekland? Mer Thailand och dykning? Växa fast hemma tänker jag definitivt inte göra och eftersom mina betyg sträcker sig hälften så långt som de borde lägger jag plugget på hyllan om poletten inte trillar ner och talar om vad jag ska läsa och bli i framtiden.

En lång jävla gåta kallad livet. Jodå den är klurig men man är på god väg mot svaret kan man hoppas.

Alla ser vi saker på olika sätt

2010-07-15 kl. 20:08:13
Förväntar mig inte minsta lilla från dig. Vet att det är slöseri på tid.  Jag sjunker lågt men står för det, det är mer än vad du kan göra. Du sjönk precis till min nivå! Välkommen! Eller vänta, förresten, din båt sjönk för längesedan om du inte insåg det då. Jag läser gärna din novell!! När du lyckas skriva en med känsla och ärlighet och inte bara ord. 

Det handlar inte om ett gräl, det handlar inte om en kille, det handlar inte om vänskap som gick snett. Det handlar om att veta vart man står i andras ögon, det handlar om att göra sitt liv till sitt och inte leva i andras fotspår, det handlar om att inte fjäska sig in hos människor man vet hoppat av bussen för längesedan. Det handlar nog mest om att jag gjorde ett misstag och såg en person på ett sätt som var helt fel. Det är mitt misstag att lyckas tolka så fel. Att vara så blind. Jag såg en människa jag älskade som min syster, inte bara en vän, inte bara en bästa vän. Men så fel jag hade, kniven i ryggen och sen var det fritt fram att agera och vara som man ville. Hänt har hänt, det går inte göra ogjort nej men det går att göra det mer rätt. Sluta vara falsk och se till att hålla i dem som verkligen bryr sig om dig istället.

Hur kan man låtsas som ingenting efter 4 månader. Det visar bara vad allt betydde. Att låtsas som ingenting är värre än att sjunka lågt och statusuppdatera skit. Facebook är bara en piss i atlanten med hur låg du sjönk men kom gärna med din novell, kan bli bra läsning. 

Återigen, jag sjunker lågt, jag skriver om dig Therese och du vet det. Jag står för det också. Vill du inte veta? Ge fan i och läsa bloggen då. Det är mina tankar i ord och är det så patetiskt i dina ögon så släpp det. Ignorera mig och fortsätt ditt liv du verkar leva det så bra och ha så många underbara vänner och veta vad vänskap är, håll fast i dem vännerna och den synen på vänskap då men ge fan i att vara falsk mot människor som står mig närmare än vad du någonsin gjorde och som inte bryr sig ett skit om dig och ditt liv.

Reality girl, reality

2010-07-15 kl. 05:39:22
Skrattretande är det enda klockrena ordet. Så jävla patetiskt
Bra kväll och ska nog sova innan jag förstör den. Sista kvällen med Saskia Jacobs. Sorgligt men sant, känt människan två månader och jo det känns att hon åker nu. Trillar in en hel del ny au pairer så helt plöstligt är jag veteranen här om man bortser från Andy haha.

Vilken dag!!

2010-07-11 kl. 04:29:31
Jobbade några timmar på förmiddagen, hann med ett bodypump-pass på gymmet. SLängde i mig lite lunch och packade handduk och bikini. Varit med Saskia Jacobs och hennes värdfamilj + Andy på deras båt och bara haft det slappt hela dagen. Solat, badat, sett delfiner, åkt båt, åkt flytring efter båt förbannat jävla fort haha (bilder i inlägg nedanför), provat på kneeboard vilket jag definitivt lär göra igen! Sen kom oturen med världen 'thunderstorm' och spöregn så begav oss snabbt hemåt i regn som kändes som spikar och blixtar som ser gigantiska ut. Lite otäckt men ändå fräckt. The power of nature!!!! Sjukt bra dag med härligt väder och underbara människor.
Imorgon är det au pair meeting downtown. Vad det bjuder på får vi se. Ska hänga kvar med Andy där över dagen iallafall. Nu; sova och förmodligen vakna med en förjävlig träningsvärk!

Awesome day!

2010-07-11 kl. 04:19:21












Noah, Saskia, Melody, Pierce & Lucas

Andy & Saskia

Dolphins!!!!

Saskia on the kneeboard

Busy day!

2010-07-09 kl. 03:57:01
Lång dag, mycket hämtande, fixande, in i bil, ut ur bil, äta, sova, tvätta, men en bra dag och skönt att höra att det man gör är uppskattat och att allt rullar på bra och att familjen är nöjda med mig, känns bra, liten spark i rätt riktning och klapp på axeln, behövde det.

Dagen djupaste; saknar Yodit Amanuel och Karolina Myhlendorph (hur fan stavar du ditt efternamn pippi?) Skype med dessa människor gjorde min dag ännu bättre. Teknikens värld, underbart! Skype i i-touchen, plugga in hörlurar och vips skypar man och jobbar samtidigt, klockrent!

Snart är det dags att bila ner till Florida i 9 h, yeay! Är lite nervös över att köra vilse och försvinna och allt det där haha men hittar jag rätt kommer det säkerligen bli en hur roliga kurs som helst och hälften av mina poäng kommer vara gjorda efter bara drygt tre månader. Hoppas hoppas hoppas bara att Emelie kan hänka på med tanke på allt, tänker på dig vännen! Kämpa på! Du är värd så mycket mer!

Relationer och relationer, stor skillnad! Det finns så många olika relationer man kan ha till människor. Olika känslor, olika tankar, man ser världen på tusen olika sätt genom olika människor och personligheter. MAn prioriterar världens innehåll genom relationer och erfarenheter. Stor lärdom, relationer... Vänskap, kärlek, hjälpsamhet, grannen, postbils chauffören, kvinnan i kassan i mataffären, familj, äldre människor, barn, en värld av relationer, en del av livet och definitivt ingen liten del. Dagens tankar är lite förvirrande så känn dig inte förvirrad om du läser för jag sätter en femma på att du är det. Men oavsett dagens förvirring tror jag John Blund är på ingång och han är så välkommen så! Night!

You just gotta love her

2010-07-08 kl. 23:55:01

Skype med miss London nu! Fy fan vad jag saknar denna människa!


Yodit amanuel! Du är och förblir allmänt retarded in a good way that i L-O-V-E

Bloggtorka

2010-07-07 kl. 04:13:44
Jo tack! Vem orkar läsa klagomål och dåliga saker hela tiden? Ja inte hade det varit jag.. men vet ni vad, whatever. Den här bloggen är inte för att få andra att må bättre eller klä sig på ett visst sätt eller va dem stora bloggarna nu står för. Jag bloggar för min skull och på senaste har det inte funnits behov av att blogga. 

Sen sist; eclipsefilmen, mer än en gång, 4th july weekend, spenderat all min lön på mindre än en timme efter jag fick den, saknat min lillebror, passerat 2 juli som är/var (eller vad jag nu skriver) pappas födelsedag, upptäckt min nya vänskap -ipod touch, insett att jag snart ska bila ner till florida helt ensam i 9 h (WOW haha, tacka gud för gpsen), säkert en massa mer men vet du inte det så bryr du dig helt enkelt inte... Laddar om batterierna och försöker mig på min födelsedagsnovell till en vän som ingen annan när jag hittar orden, tro mig det är svårt att hitta rätt för att beskriva vem hon är. På ett positivt sätt! Night

There you'll be - Faith Hill (Pearl Harbor soundtrack)

2010-07-07 kl. 03:31:56
Pearl harbor är utan tvekan på topp tio.
Vilka känslor den framkallar är en annan femma... When I think back on these times
And the dreams we left behind
I'll be glad 'cause I was blessed to get
To have you in my life
When I look back on these days
I'll look and see your face
You were right there for me

In my dreams
I'll always see you soar
Above the sky
In my heart
There always be a place
For you for all my life
I'll keep a part
Of you with me
And everywhere I am
There you'll be
And everywhere I am
There you'll be

Well you showed me how it feels
To feel the sky within my reach
And I always will remember all
The strength you gave to me
Your love made me make it through
Oh, I owe so much to you
You were right there for me

In my dreams
I'll always see you soar
Above the sky
In my heart
There always be a place
For you for all my life
I'll keep a part
Of you with me
And everywhere I am
There you'll be

'Cause I always saw in you
My light, my strength
And I want to thank you
Now for all the ways
You were right there for me (You were right there for me)
You were right there for me
For always

In my dreams
I'll always see you soar
Above the sky
In my heart
There always be a place
For you for all my life
I'll keep a part
Of you with me
And everywhere I am
There you'll be
And everywhere I am
There you'll be

There you'll be
Ett bakslag jag inte såg komma... Så mycket tankar, så mycket frågetecken och ovisshet. Känner mig mer vilse än på många år men ändå vet jag på ngt sätt att jag är på rätt väg
och att saker och ting kommer lösa sig. Hur dåligt man än mår så har man alltid någon,
någon att förlita sina tankar på och någon som står stadigt bredvid. Att förklara känslan
som blir när en sån person faller, försvinner ur ens liv och aldrig kommer tillbaka...
Jag saknar många och mycket. Jag vet att jag är på rätt väg och upplever rätt saker,
varför känns det så tomt? Lycka utan den äkta känslan. Kan inte förklara vad jag menar ens det är bara en enda röra.
Grattis Lina Gustavsson på födelsedagen! En vän som du borde alla ha. Du är äkta, du visar vem du är och står för det. Det är starkt!